Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Google: Προς αναζήτηση έξυπνων επενδύσεων σε καθαρές ενέργειες


Στον τομέα της μέτρησης ενεργειακών μεγεθών (smart metering) σχεδιάζει να επεκταθεί η Google η οποία αναζητεί συμφέρουσες επενδύσεις στον κλάδο των ανανεώσιμων μορφών ενέργειας στην Ευρώπη.
Στόχος της τεχνολογίας του smart metering είναι η παροχή στους καταναλωτές πληροφοριών που αφορούν στην ενεργειακή τους κατανάλωση, οι οποίες διευκολύνουν τη βέλτιστη ενεργειακή διαχείριση και δίνουν τη δυνατότητα περιορισμού της άσκοπης κατανάλωσης ενέργειας.
Μέσω του φιλανθρωπικού του βραχίονα, Google.org, η πολυεθνική εταιρεία έχει αναπτύξει μια δωρεάν βάση δεδομένων στο διαδίκτυο με το όνομα «PowerMeter», στην οποία συλλέγει δεδομένα από τους «έξυπνους» μετρητές παρέχοντας δεδομένα σε εξατομικευμένη διαδικτυακή τοποθεσία.
«Προσπαθούμε να επεκτείνουμε τη βάση των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας και εταίρων με τους οποίους συνεργαζόμαστε», δήλωσε στο Reuters ο Μπεν Κοτ, επικεφαλής του τομέα πράσινης ενέργειας της εταιρείας.
Η Google ενδιαφέρεται, επίσης, για επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Ευρώπη, μετά την επένδυση 38,8 εκατ. δολαρίων σε αιολικό πάρκο στη Βόρεια Ντακότα των Ηνωμένων Πολιτειών στις αρχές του μήνα.
Reblog this post [with Zemanta]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...