Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Ενώ οι Έλληνες σκέφτονται την πράσινη ενέργεια, οι Βούλγαροι συγκροτούν χρηματιστήριο Ενέργειας


Μπροστά βρίσκονται οι γείτονες Βούλγαροι που  σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού της Βουλγαρίας, Τράιτσο Τράικοφ, από το βήμα του κοινοβουλίου θα συγκροτήσουν χρηματιστήριο Ενέργειας στη Σόφια προς τα τέλη του τρέχοντος έτους ή στις αρχές του επόμενου.
Ο Βούλγαρος υπουργός σημείωσε ότι η συγκρότηση χρηματιστηρίου Ενέργειας θα είναι δικαιολογημένη, εάν οι συνθήκες του ανταγωνισμού τόσο για τους προμηθευτές όσο και για τους αγοραστές είναι υγιείς. Οπως εξήγησε, προϋπόθεση για τη συγκρότηση χρηματιστηρίου Ενέργειας είναι η διαμόρφωση ενός κανονιστικού πλαισίου, διαμόρφωση του κανονιστικού πλαισίου, το οποίο θα ενισχύσει τις συνθήκες διαφάνειας στη διαμόρφωση των τιμών και θα εγγυάται τη διασφάλιση όλων των εμπλεκόμενων μερών.
Ο κ. Τράικοφ γνωστοποίησε ότι ένα κοινό πρόγραμμα της Βουλγαρίας με τη Νορβηγία για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού μοντέλου αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα θα εγκαινιαστεί στο τέλος του 2010 και αναμένεται να αποτελέσει το σημείο «εκκίνησης» για τη συγκρότηση του βουλγαρικού χρηματιστηρίου ενέργειας.
Σύμφωνα με τον κ. Τράικοφ, η Βουλγαρία μπορεί να επιλέξει, εκτός της δημιουργίας μιας τέτοιας «δομής», την είσοδό της σε ένα από τα χρηματιστήρια Ενέργειας που λειτουργούν στην ευρύτερη περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...