Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

«Πράσινο» από ΣτΕ για ποδηλατοδρόμους στο Ψυχικό


«Πράσινο φως» για κατασκευή ποδηλατοδρόμων στο Δήμο Ψυχικού έδωσε το Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας(διαδικασία Αναστολών). Με την υπ’ αριθμ. 470/2010 απόφασή του απέρριψε την αίτηση του Συλλόγου Περιβαλλοντικής Προστασίας Ψυχικού και 11 κατοίκων του Δήμου, που ζητούσαν να ακυρωθεί απόφαση του γενικού γραμματέα Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου για την κατασκευή ποδηλατόδρομων στον εν λόγω Δήμο μήκους 2,1 χλμ.
Στην προσφυγή αναφερόταν ότι η λειτουργία των ποδηλατοδρόμων υποβαθμίζει το περιβάλλον του Ψυχικού, επιβαρύνει τους όρους διαβίωσης των κατοίκων, μειώνει την αξία των ιδιοκτησιών τους, δυσχεραίνει την κίνηση των πεζών και αυξάνει τον κίνδυνο των ατυχημάτων.
Το ΣτΕ όμως αποφάνθηκε ότι οι ποδηλατόδρομοι δεν δημιουργούν προβλήματα στους κατοίκους του Δήμου Ψυχικού, καθώς έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας. Παράλληλα, επισήμανε ότι «στα σημεία των δρόμων όπου υπάρχουν είσοδοι χώρων στάθμευσης σε ιδιοκτησίες πρόκειται να κατασκευασθεί ειδική ράμπα και κατάλληλη διαγράμμιση που να προειδοποιεί και το αυτοκίνητο και τον ποδηλάτη για ενδεχόμενη συνάντησή τους επί του πεζοδρομίου».
Τελικά, το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε την αίτηση αναστολής του Συλλόγου κ.λπ., κρίνοντας ότι από τους ποδηλατόδρομους, η κατασκευή των οποίων έχει ολοκληρωθεί, «δεν θα επέλθει ανεπανόρθωτη ή δυσχερής επανορθώσιμη βλάβη» στους προσφεύγοντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...