Σάββατο 29 Μαΐου 2010

17 ελεύθερες παραλίες στην Αττική

Δεκάδες χιλιόμετρα πανέμορφων παραλιών στην Αττική περιμένουν όσους θέλουν να κάνουν το μπάνιο τους χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν τα, συχνά εξωπραγματικά, ποσά που κοστίζουν οι βασικές υπηρεσίες σε μια οργανωμένη πλαζ



Μολονότι εδώ και πολλά χρόνια η Αττική δεν διαθέτει «ερημικές» ή «μυστικές» παραλίες, από τον Πειραιά μέχρι το Σούνιο και από το Πόρτο Ράφτη μέχρι τον Σχινιά υπάρχουν εξαιρετικές ελεύθερες πλαζ, οι οποίες κάνουν τον επισκέπτη να ξεχνά ότι βρίσκεται σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα.
Το «Εθνος» παρουσιάζει σήμερα 17 από αυτές τις παραλίες. Οι περισσότερες διαθέτουν κάποιες στοιχειώδεις υποδομές για όσους θέλουν να φάνε ή να πιουν κάτι, αλλά έχουν και άπλετο ελεύθερο χώρο για τα μέλη μιας οικογένειας που θέλουν να κάνουν ένα ήσυχο μπάνιο, να χρησιμοποιήσουν τις δικές τους ομπρέλες και να πιουν τον καφέ που έφεραν από το σπίτι. Και, φυσικά, δεν πληρώνεις οκτώ ευρώ στην είσοδο...
Οι τιμές
Τα απαραίτητα «αξεσουάρ» για την ημερήσια απόδραση
Η εκδρομή σε μια κοντινή παραλία που δεν έχει οργάνωση απαιτεί καλή προετοιμασία. Αν μια οικογένεια σκοπεύει να μείνει στην παραλία από το πρωί μέχρι το βράδυ, θα πρέπει να έχει εφοδιαστεί οπωσδήποτε με μερικά απαραίτητα αξεσουάρ.
Για το φαγητό είναι χρήσιμη η αγορά ενός φορητού ψυγείου. Οι τιμές διαφέρουν ανάλογα με τη χωρητικότητα και τη διάρκεια της ψύξης που παρέχει.
Για παράδειγμα, ένα ψυγείο-τσάντα χωρητικότητας 30 λίτρων κοστίζει περίπου 20 ευρώ, ενώ ένα ηλεκτρικό αλουμινένιο ψυγείο χωρητικότητας 45 λίτρων μπορεί να φτάσει τα 200 ευρώ.
Οι τιμές των θερμός για τον καφέ ή το νερό έχουν αντίστοιχες αποκλίσεις, οι οποίες κυμαίνονται από 10 έως 30 ευρώ. Για προστασία από τον ήλιο μπορείτε να αγοράσετε μια ομπρέλα θαλάσσης, η τιμή της οποίας ξεκινά από τα τρία και φτάνει μέχρι τα 10 ευρώ, ενώ οι ξαπλώστρες κοστίζουν από 15 έως 25 ευρώ.
Στέλιος Βογιατζάκης
Φωτό: Δημήτρης Ψαρρός ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΚΑΘΑΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...