Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Ενημέρωση για τέσσερα νέα προγράμματα από το ΕΣΠΑ


Τέσσερις νέες δράσεις του ΕΣΠΑ ανακοίνωσε η Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κυρία Λούκα Κατσέλη σε συνέντευξή της στις 30 Μαρτίου 2010, η προκήρυξη των οποίων αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα.  Οι δράσεις αυτές αφορούν στις μεταποιητικές και πράσινες επιχειρήσεις για τον εκσυγχρονισμό της παραγωγικής τους διαδικασίας, την ανάπτυξη της καινοτομίας και την ενθάρρυνση στη χρήση μεθόδων φιλικών προς το περιβάλλον.

Συγκεκριμένα, τα προγράμματα που ανακοινώθηκαν είναι: 
1. «Μεταποίηση στις Νέες Συνθήκες»
Με τη δράση αυτή, προωθείται ο εκσυγχρονισμός της λειτουργίας και της διοίκησης των επιχειρήσεων, ο εκσυγχρονισμός της παραγωγικής διαδικασίας, η αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών, η λειτουργία των επιχειρήσεων με μεθόδους φιλικότερες προς το περιβάλλον, η ανάπτυξη της καινοτομίας, η εισαγωγή τεχνολογιών πληροφορικής και η διατήρηση των θέσεων απασχόλησης.
2. «Πράσινη Επιχείρηση 2010»
Η δράση αυτή στοχεύει στη μείωση του ενεργειακού και κυρίως του περιβαλλοντικού αποτυπώματος μεταποιητικών επιχειρήσεων, στην ανάπτυξη και διάθεση στην αγορά πράσινων προϊόντων και υπηρεσιών, στη βελτίωση του περιβαλλοντικού και κοινωνικού προφίλ των επιχειρήσεων και στη μείωση του ελλείμματος κοινωνικής αποδοχής για τη μεταποιητική δραστηριότητα, καθώς και στη συμμόρφωση επιχειρήσεων του μεταποιητικού τομέα με διεθνή περιβαλλοντικά πρότυπα.
3. «Πράσινες Υποδομές 2010»
Απευθύνεται σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εναλλακτικής διαχείρισης αποβλήτων και της διαχείρισης αποβλήτων, με βασικό στόχο να ενισχύσει την επιχειρηματική δραστηριότητα στους εν λόγω τομείς. Ταυτόχρονα, επιδιώκεται η τόνωση της επιχειρηματικότητας στον τομέα της απορρύπανσης βιομηχανικών αποβλήτων, η βελτίωση του περιβαλλοντικού και κοινωνικού προφίλ των επιχειρήσεων και η κάλυψη του ελλείμματος της χώρας σε εγκαταστάσεις επεξεργασίας και διάθεσης αποβλήτων. Με τον τρόπο αυτό, επιτυγχάνεται και η επέκταση της δυναμικότητας της βιομηχανίας για την αξιοποίηση ανακυκλώσιμων υλικών.
4. «Ένδυση και Υπόδηση - Νέες Προοπτικές»
Πρόκειται για μια σημαντική δράση, η οποία ενισχύει την προβολή των προϊόντων των ελληνικών επιχειρήσεων της κλωστοϋφαντουργίας και της παραγωγής υποδημάτων στην εγχώρια και τη διεθνή αγορά, αναπροσανατολίζει την εγχώρια μεταποιητική δραστηριότητα και παραδοσιακούς κλάδους προς κλάδους και προϊόντα υψηλότερης προστιθέμενης αξίας. Ουσιαστικά, κάνει πράξη την πολιτική για παραγωγική αναδιάρθρωση και δίνει κίνητρα για παραγωγικές επενδύσεις, ανάπτυξη και εφαρμογή καινοτομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...