Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

«Παγώνει» η ανακατασκευή εστιατορίου στο άλσος του Ευαγγελισμού


Την προσωρινή αναστολή της οικοδομικής άδειας της Διεύθυνσης Πολεοδομίας του Δήμου Αθηναίων, που επιτρέπει την ανακατασκευή ισογείου καταστήματος στο άλσος του Ευαγγελισμού, αποφάσισε το Ε' Τμήμα του ΣτΕ.

Η οικοδομική άδεια, με αριθμό 180/22.1.2010 επιτρέπει την ανακατασκευή εστιατορίου, συνολικής επιφάνειας 340 τ.μ. και ύψους τεσσάρων μέτρων στο άλσος που βρίσκεται μπροστά στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός".

Το Συμβούλιο εξέτασε προσφυγή 31 κατοίκων της περιοχής, που ζητούν να μην επεκταθεί το εστιατόριο αλλά και να κατεδαφιστεί, υποστηρίζοντας ότι είναι αυθαίρετο και έχει νομιμοποιηθεί παράνομα.

Στην απόφασή του το ΣτΕ, αναφέρει ότι την δεκαετία του ’50 λειτουργούσε στον κοινόχρηστο αυτό χώρο δημόσιο ουρητήριο και εν συνεχεία μετατράπηκε σε εντευκτήριο. Ωστόσο, όπως τονίζεται, ενώ το αρχικό στεγασμένο κτίσμα δεν υπερέβαινε τα 70 τ.μ., το 1997, με οικοδομική άδεια που νομιμοποίησε το εν λόγω αυθαίρετο κτίσμα, η επιφάνειά του αυξήθηκε σε 268,6 τ.μ. και το 2007 αυξήθηκε σε 337,29 τ.μ.

Το ΣτΕ τονίζει ότι το άλσος του Ευαγγελισμού αποτελεί κοινόχρηστο χώρο και ότι τα κτίσματα που έχουν ανεγερθεί σε αυτό ήταν αυθαίρετα.

Έκρινε δε, ότι οι αιτήσεις των κατοίκων "δεν είναι πάντως προδήλως απαράδεκτες ή προδήλως αβάσιμες" και κατόπιν αυτών ανέστειλε την προσβαλλόμενη οικοδομική άδεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...