Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Οι εταιρείες Η/Υ επιβαρύνουν το περιβάλλον

Image representing Motorola as depicted in Cru...Image via CrunchBase

Οι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων σέβονται περισσότερο το περιβάλλον απ' ό,τι οι κατασκευαστές ηλεκτρονικών υπολογιστών και παιχνιδιών, ανακοίνωσε η οικολογική οργάνωση Greenpeace.

Η οργάνωση παρουσίασε την τριμηνιαία έκθεσή της, όπου κατατάσσονται 18 μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες πληροφορικής, τηλεπικοινωνιών και ηλεκτρονικών, από την πιο «πράσινη» σε εκείνη με τη χειρότερη «οικολογική συνείδηση».
Η Greenpeace διευκρινίζει ότι για την κατάρτιση της λίστας χρησιμοποίησε τρία κριτήρια: τη χρήση επικίνδυνων ουσιών στα προϊόντα, την ανακύκλωση των άχρηστων υλικών ή προϊόντων και τη μείωση των συνεπειών στο περιβάλλον από την κατασκευαστική τους δραστηριότητα.
Στην κορυφή της κατάταξης βρίσκεται η φινλανδική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Nokia, την οποία η Greenpeace επαινεί για την απόφασή της να καταργήσει τα νέα προϊόντα της που περιείχαν χημικές ουσίες επιβλαβείς για το περιβάλλον και επικίνδυνες για τον ανθρώπινο οργανισμό, όπως το βρώμιο, το χλώριο και τριοξείδιο του αντιμονίου.
Δεύτερη έρχεται η Sony Ericsson, ακολουθούμενη από την ολλανδική Philips και την αμερικανική Motorola. Τελευταία στη λίστα (18η) έρχεται η ιαπωνική εταιρεία ηλεκτρονικών παιχνιδιών Nintendo που «παίρνει μηδέν» στη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών και την ανακύκλωση των αποβλήτων.
Reblog this post [with Zemanta]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...