Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Έβαλε να οργώσουν παραλία με χελώνες!


«Μαλλιά κουβάρια» έχουν γίνει οι οικολόγοι στην Κω με τον δήμαρχο Δικαίου, εξ αιτίας της απόφασής του να καθαρίσει με μπουλντόζα την τουριστική παραλία Τιγκακίου, θέτοντας σε κίνδυνο τις φωλιές όπου εναποθέτουν τα αυγά τους οι θαλάσσιες χελώνες «καρέτα- καρέτα»!

Η αμμώδης παραλία είναι ένας πολύ σημαντικός τουριστικός προορισμός για το νησί, αλλά οι παραθεριστές έχουν μάθει να συμβιώνουν με τις χελώνες που βγαίνουν στην ακτή για να γεννήσουν στις αρχές του καλοκαιριού. Συχνά, μάλιστα, παρακολουθούν τα νεογέννητα όταν βγαίνουν από τα αυγά, ώστε να διορθώνουν την πορεία τους προς την θάλασσα σε περίπτωση που αποπροσανατολιστούν.

Ξαφνικά, όμως, η δημοτική αρχή αποφάσισε να καλλωπίσει την παραλία και ένας υπάλληλος ανέλαβε να το κάνει… οργώνοντάς την! Όπως ήταν φυσικό, τα μέλη του συλλόγου «Φίλοι του Περιβάλλοντος Κω» έγιναν έξαλλα και κάλεσαν το Λιμενικό που απομάκρυνε τον υπάλληλο. Σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι ο καλλωπισμός των παραλιών πρέπει να γίνεται με τα χέρια σε βάθος μόλις 5 εκατοστών και η χρήση μπουλντόζας απαγορεύεται από τον νόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...