Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση για παιδιά


Περισσότερα από 1.200 παιδιά, δημοτικών σχολείων της Πολίχνης Θεσσαλονίκης θα πάρουν μέρος σε υπαίθρια εκδήλωση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης, στο περιαστικό άλσος, στην προέκταση της οδού Αγνώστου Στρατιώτη. Θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Για μία μόνο ημέρα, την Παρασκευή 4 Ιουνίου, από τις 9 το πρωί έως τις 12:30 μετά το μεσημέρι, τα παιδιά θα απασχοληθούν με πλήθος υπαίθριων δραστηριοτήτων και διαδραστικών παιχνιδιών, όπως εναέρια περάσματα, δίχτυ αναρρίχησης, λάστιχα, πέρασμα με ιμάντες, τοξοβολία και μαθήματα προσανατολισμού.

Παράλληλα, θα υπάρχουν σημεία στο χώρο, όπου θα πραγματοποιούνται εικαστικές παρεμβάσεις και διαλέξεις για διάφορα περιβαλλοντικά θέματα, ενώ θα γίνει επίδειξη υπαίθριας διαβίωσης, καθώς και επιδείξεις από ομάδα πυροσβεστών.

Φέτος συντονισμένα συμμετέχουν και παγκόσμιοι φορείς όπως η WWF, η Μεσόγειος SOS, αλλά και οι ελληνικές οργανώσεις που ασχολούνται με το περιβάλλον όπως "Αρκτούρος", "Καλλιστώ", Ορνιθολογική Εταιρία, Συστήματα Προσκόπων, η ΕΥΑΘ, οι Φίλοι του Δάσους κλπ.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να ευαισθητοποιηθεί κάθε παιδί και να γίνει ενεργός πολίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...