Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Φτιάξτε τον δικό σας κήπο

Ανοιξη και φθινόπωρο είναι οι κατάλληλες εποχές για μεταφυτεύσεις. Πανσέδες, πετούνιες, γιασεμιά και τριανταφυλλιές μετατρέπουν τα φυτώρια σε κήπους της Εδέμ. Με τη βοήθεια ειδικών* επιλέξαμε τα καλύτερα στην κατηγορία τους και σας τα παρουσιάζουμε για να δημιουργήσετε τον δικό σας παράδεισο
Της Γωγώς Καρκάνη
Φωτογραφίες Παύλος Τσοκούνογλου

ΞΕΝΟΥΛΗ
Ποικιλία για όλες τις ανάγκες

Εχει έκταση δέκα στρεμμάτων και βρίσκεται δίπλα στο Νομισματοκοπείο. Οπως μας είπε ο κ. Γιώργος Ξενούλης, η εταιρεία λειτουργεί γύρω στα 12 χρόνια, αλλά ο ίδιος δραστηριοποιείται πολύ περισσότερα στον χώρο, ως καλλιεργητής και έμπορος χονδρικής.
Γιατί το προτείνουμε: Διαθέτει πρακτικά τα πάντα, από γλαστράκια με βασιλικούς μέχρι είδη που δεν θα βρείτε σε μικρά φυτώρια - όπως μεγάλα μπονζάι, μεγάλες ελιές και μεγάλα τσίκας. Είτε λοιπόν θέλετε απλώς να προσθέσετε μερικές γλάστρες στη βεράντα σας είτε να δημιουργήσετε έναν κήπο πολλών τετραγωνικών, στο Φυτώριο Ξενούλη θα βρείτε αυτό που ζητάτε. «Εξαρτάται από το πόσο χώρο και πόσα χρήματα διαθέτετε. Μπορείτε να αγοράσετε γλαστράκια των 50 λεπτών και να πρασινίσετε το μπαλκόνι σας με ελάχιστο κόστος ή, προσθέτοντας σε χώμα έτοιμο γκαζόν και μεγάλα φυτά, να φτιάξετε μέσα σε τρεις-τέσσερις ημέρες από το μηδέν έναν κήπο που να φαίνεται σαν να τον έχετε χρόνια», λέει ο κ. Ξενούλης. Τονίζει δε ότι «πολλά από τα φυτά που εμπορευόμαστε είναι δικής μας παραγωγής. Γι' αυτό έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε καλύτερες τιμές».
Μεσογείων 345, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6511.908, www.xenoulis.gr. Ωράριο λειτουργίας: 8.00-22.00, επτά ημέρες την εβδομάδα.
ΑΜΑΔΡΥΑΣ
Εξυπηρέτηση κατ' οίκον

Αυτό το φυτώριο δύο στρεμμάτων στην Παλλήνη είναι οικογενειακή επιχείρηση. Μπορεί να μη διακρίνεται για το μέγεθός του, αλλά σίγουρα ξεχωρίζει από άποψη εξυπηρέτησης.
Γιατί το προτείνουμε: Το Φυτώριο Αμαδρυάς θα σας προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες από τη στιγμή που θα αρχίσετε να ονειρεύεστε τον κήπο σας μέχρι να μπει και το τελευταίο πετραδάκι. Ο ιδιοκτήτης του φυτωρίου, κ. Βύρωνας, εξηγεί τη διαδικασία: «Ο πελάτης μάς παίρνει τηλέφωνο και κλείνουμε ένα ραντεβού για να επισκεφτούμε τον χώρο του και να προτείνουμε τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να τον διαμορφώσει. Κατόπιν κλείνουμε ένα δεύτερο ραντεβού, στο οποίο ο πελάτης έρχεται στο φυτώριο, βλέπει τα προϊόντα μας και επιλέγει αυτά που του αρέσουν. Σε τρίτη φάση τού δίνουμε την τελική τιμή και, εφόσον συμφωνήσουμε, προχωράμε στη δημιουργία του κήπου».
Εθν. Αντιστάσεως 46, Παλλήνη, τηλ. 210 6665.913, 6974 056666. Ωράριο λειτουργίας: 8.00-21.00 τις καθημερινές, 8.00-18.00 την Κυριακή.
ΑΝΤΕΜΙΣΑΡΗ
Ολοκληρωμένες λύσεις

Η εταιρεία μετρά πλέον 40 χρόνια εμπειρίας. Σήμερα στα Φυτώρια Αντεμισάρη θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων για τον κήπο, από καλλωπιστικά φυτά και καρποφόρα δέντρα μέχρι χλοοτάπητες, κάδους κομποστοποίησης και μηχανήματα κήπου.
Γιατί το προτείνουμε: Πέρα από τα προϊόντα, προσφέρει και υπηρεσίες όπως η Κλινική Φυτών. Ετσι, αν ένα φυτό σας έχει προσβληθεί από κάποια ασθένεια ή έντομο, φέρνετε ένα μικρό δείγμα αντιπροσωπευτικό του προβλήματος στο φυτώριο και εκεί εξειδικευμένοι γεωπόνοι κάνουν τη διάγνωση και σας προτείνουν λύσεις. Εξαιρετικά χρήσιμη θα σας φανεί και η ιστοσελίδα του φυτωρίου, στην οποία όχι μόνο θα αποκτήσετε μια πλήρη εικόνα για την εταιρεία, αλλά θα βρείτε και μια ολόκληρη διαδικτυακή βάση δεδομένων με καλλωπιστικά φυτά, καρποφόρα δέντρα, κάκτους, τροπικά φυτά και φυτά για συγκεκριμένη χρήση. Τέλος, οι συνεργάτες των Φυτωρίων Αντεμισάρη συμμετέχουν σε έργα μεγάλης κλίμακας, αναλαμβάνοντας τη μελέτη και την κατασκευή κηποτεχνικών έργων. «Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στον πελάτη ολοκληρωμένες λύσεις», δηλώνει ο κ. Λευτέρης Αντεμισάρης.
Αγ. Δημητρίου 209, Αγ. Δημήτριος, τηλ. 210 9352.065, www.antemisaris.gr. Ωράριο λειτουργίας: 8.00-20.00 τις καθημερινές, 8.00-16.00 το Σάββατο, 8.00-15.00 την Κυριακή.
ΚAΡΑΜΠΑΤΣΟΣ Α.Ε.
Ιδανικό για μεγάλους κήπους

Τα Φυτώρια Καραμπάτσος ιδρύθηκαν από τον γεωπόνο Ιωάννη Καραμπάτσο, ο οποίος εργάστηκε στον χώρο της ανθοκομίας για περισσότερα από 35 χρόνια. Σήμερα οι διάδοχοί του στην εταιρεία δραστηριοποιούνται στον Μαραθώνα και στον Πύργο Ηλείας. Στον εκθεσιακό χώρο 35 στρεμμάτων του Μαραθώνα, ειδικότερα, θα βρείτε μια απίστευτα πλούσια ποικιλία καλλωπιστικών φυτών και καρποφόρων δέντρων κάθε μεγέθους.
Γιατί το προτείνουμε: Είναι η ιδανική επιλογή αν θέλετε να δημιουργήσετε έναν κήπο πολλών τετραγωνικών. «Προσφέρουμε ακόμη και δέντρα μεγάλης ηλικίας, οπότε μπορείτε να έρθετε εδώ με τον κηποτέχνη ή τον αρχιτέκτονα τοπίου, να προμηθευτείτε τα είδη που θέλετε και να αποκτήσετε έναν κήπο σε πλήρη ανάπτυξη», εξηγεί ο εκπρόσωπος των Φυτωρίων κ. Τσιούμας.
Υποκατάστημα Μαραθώνα: Καλπακίου 17, Κάτω Σούλι, τηλ. 22940 64500. Υποκατάστημα Πύργου Ηλείας: Πράσινο Ηλείας, τηλ. 26210 51731-2. Πληροφορίες: www.karabatsos.gr. Ωράριο λειτουργίας: 7.30-14.30, καθημερινά εκτός Κυριακής.  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - ΓΥΝΑΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...