Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Τεχνητά δένδρα για τη σωτηρία του περιβάλλοντος

Τη κατασκευή ενός δάσους αποτελούμενουαπό 100 χιλιάδες τεχνητά δέντρα που θα κατασκευαστούν μέσα σε 10 έως 20 χρόνια, ώστε να απορροφήσουν το διοξείδιο του άνθρακα που βρίσκεται στην ατμόσφαιρα,ανακοίνωσε ότι είναι σε θέση να κατασκευάσει ομάδα επιστημόνων προκειμένου να αντιστρέψει την περιβαλλοντική μόλυνση, η οποία έχει προκύψει από τις εκπομπές καυσαερίων.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται από το Ινστιτούτο Πολιτικών Μηχανικών της Βρετανίας, η συγκεκριμένη πρόταση κρίνεται ως... η πλέον εφικτή μεταξύ τριών άλλων γεωμηχανικών προτάσεων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Ο Τιμ Φόξ, επικεφαλής της έρευνας,δήλωσε ότι η γεωμηχανική δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως πανάκεια για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών, αλλά ως ένα επιπρόσθετο μέτρο για τη σωτηρία του περιβάλλοντος.

Επίσης σύμφωνα με τον Τιμ Φόξ,τα τεχνητά δέντρα βρίσκονται ήδη στο στάδιο της κατασκευής και ο σχεδιασμός τους είναι ιδιαίτερα εξελιγμένος, ενώ τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί στο πρώτο στάδιο της κατασκευής είναι υψηλής τεχνολογίας.
prassia-eyrytanias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...