Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Κοινή πρωτοβουλία με την Τουρκία για κλίμα - τουρισμό

Στην ανάληψη κοινής πρωτοβουλίας με την Τουρκία ώστε να αντιμετωπιστούν θέματα κλιματικής αλλαγής στη Μεσόγειο, αλλά και να αναδειχθεί η περιοχή σε ενεργειακό κόμβο και κόμβο τουρισμού, αναφέρθηκε ο Γ. Παπανδρέου, σε ομιλία του στο ετήσιο συνέδριο για το κλίμα και την ενεργειακή ασφάλεια στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μεσόγειο.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, τον Οκτώβριο θα πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα οι εργασίες της πρωτοβουλίας για την κλιματική αλλαγή στη Μεσόγειο, οι οποίες θα αποτελέσουν και ένα πρότυπο ενόψει της διάσκεψης για την κλιματική αλλαγή στο Μεξικό.

Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι η επίσκεψή του στο Λίβανο θα διευρύνει αυτή την πρωτοβουλία, ενώ στο τέλος του μηνός θα παρουσιάσει τους άξονες αυτής της πρωτοβουλίας στη Βαρκελώνη, για την ανάδειξη μιας νέας στρατηγικής για τη Μεσόγειο, ώστε να προσελκυστούν επενδύσεις, για τη δημιουργία ενός ταμείου για τη Μεσόγειο και τη δημιουργία ενός κέντρου τεκμηρίωσης και πληροφόρησης για την πράσινη ανάπτυξη στην περιοχή.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κλιματική αλλαγή είναι μια ευκαιρία ώστε να συνδυαστεί η οικονομική ανάπτυξη με την προστασία του περιβάλλοντος και «να φύγουμε από την κρίση μέσω της συνδυαστικής αντιμετώπισης της φτώχειας, της προοπτικής ανάπτυξης στις φτωχές χώρες και την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας στις ανεπτυγμένες και αναδυόμενες χώρες».

Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η Ελλάδα βιώνει με τον πιο βίαιο τρόπο την ανάγκη αλλαγής οικονομικού μοντέλου και τόνισε ότι η αλλαγή της οικονομίας είναι μονόδρομος με αξιοποίηση του πλούτου και την επένδυση σε νέες πράσινες τεχνολογίες και προϊόντα.

Τέλος, ερωτηθείς για τα οικονομικά μέτρα ο κ. Παπανδρέου είπε ότι είναι επώδυνα, ωστόσο τόνισε ότι ο ελληνικός λαός είναι αποφασισμένος να κάνει τις αλλαγές που χρειάζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...