Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Ο Κέβιν Κόστνερ προσφέρει λύση για τη μόλυνση στον Κόλπο του Μεξικού

Μπορεί ένας άνθρωπος του κινηματογράφου να δώσει λύση στο αδιέξοδο με την τεράστια οικολογική καταστροφή που έχει προκληθεί στον Κόλπο του Μεξικού από τη διαρροή πετρελαίου; Ο Κέβιν Κόστνερ, ο διάσημος ηθοποιός-σκηνοθέτης του Χόλιγουντ, γνωστός και για τις οικολογικές του ευαισθησίες αλλά και για τις παράλληλες επιχειρηματικές δραστηριότητές του, παρουσίασε τις τελευταίες ημέρες τη δική του λύση για τη συνεχιζόμενη οικολογική καταστροφή ενώπιον της Επιτροπής Επιστημών και Τεχνολογίας του Λευκού Οίκου. Η πρότασή του, η οποία έγινε δεκτή, μπορεί να μη δίνει λύση στο πρόβλημα της διαρροής, αλλά υπόσχεται να καθαρίσει τη ρύπανση από την πετρελαιοκηλίδα, γεγονός που θα επιτρέψει να επανέλθει σταδιακά η ισορροπία στην περιοχή.
Η λύση που πρότεινε ο Κόστνερ έχει να κάνει με ένα μηχάνημα που κατασκεύασε η εταιρεία Ocean Therapy Solutions από τη Λουιζιάνα, βασισμένο σε μια ευρεσιτεχνία που αγόρασε ο ίδιος ο ηθοποιός το 1993. Η λειτουργία του μηχανήματος βασίζεται στη φυγόκεντρο δύναμη και μπορεί να διαχωρίζει το πετρέλαιο από το νερό με ρυθμό περίπου 750 λίτρων ανά λεπτό και αναπτύχθηκε με χρηματοδότηση από τον Κόστνερ, που έφτασε τα 26 εκατομμύρια δολάρια.
«Αυτό που μπορώ να κάνω είναι να παράσχω μια τεχνολογία άμεσα διαθέσιμη. Μέχρι τώρα δεν είχαμε κάποιο μηχάνημα που να μπορεί να διαχωρίζει το νερό από το πετρέλαιο», δήλωσε ο ηθοποιός. Σύμφωνα με τον Κόστνερ, η BP έχει ήδη αγοράσει 32 τέτοια μηχανήματα και πρόκειται να τα θέσει σε λειτουργία άμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...