Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Ενας υποβρύχιος... σκουπιδοτενεκές στο ενετικό λιμάνι στο Ρέθυμνο

Ποδήλατα, τραπέζια, καρέκλες, λάστιχα, μέχρι και φορείο νοσοκομείου (!) ανέσυραν τις προάλλες από τον βυθό του ενετικού λιμανιού στο Ρέθυμνο οι δύτες που και φέτος συμμετείχαν εθελοντικά στο πλαίσιο επιχείρησης καθαρισμού του λιμανιού. Τουρίστες και ντόπιοι που βρέθηκαν στο σημείο έμειναν άναυδοι από τα ευρήματα που βγήκαν από τη θάλασσα, ενώ η απόλυτη έκπληξη που άφησε τους πάντες με το στόμα ανοιχτό ήταν ένα νοσοκομειακό φορείο! Ολοι αναρωτιούνταν ποιος, γιατί και πότε έριξε το φορείο στα νερά του ενετικού λιμανιού.

Υπό τη διοργάνωση του Λιμενικού Ταμείου, μέλη του Ιστιοπλοϊκού Συλλόγου, οκτώ δύτες, οι ναυτοπρόσκοποι, αλλά και άλλοι εθελοντές βούτηξαν με σκοπό τον καθαρισμό του λιμανιού. Εκτός από το φορείο, βρέθηκαν επίσης ποδήλατα, τραπέζια, καρέκλες, λάστιχα, πινακίδες και όπως πάσης φύσεως αντικείμενα που ήρθαν στο φως από το σκοτάδι του βυθού που κάποιοι τα είχαν στείλει. Μάλιστα, κατά τους προηγούμενους καθαρισμούς είχαν βρεθεί ακόμη και μπαταρίες αυτοκινήτων, κάδοι απορριμμάτων, λάστιχα, ένα καρότσι σούπερ μάρκετ και ό,τι άλλο μπορεί ο καθένας να φανταστεί.

Ανάλογη επιχείρηση, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μίνως Αλεφαντινός, θα γίνει και στη μαρίνα, καθώς δεν έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια καθαρισμός εκεί, άρα μπορεί να φανταστεί κανείς τι θα ανασυρθεί από τον βυθό. «Σε αυτή την περίπτωση θα ζητηθεί η συνδρομή και άλλων δυτών» σημειώνει ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...