Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Οικολογικό φεστιβάλ στην Αρχαία Ολυμπία

Την περιβαλλοντολογική συνείδησή μας έρχεται να αφυπνίσει το οικολογικό φεστιβάλ «Earth Wind & Music Festival», που θα πραγματοποιηθεί από τις 14 μέχρι και τις 18 Ιουλίου. Πρώτος σταθμός του είναι η Αρχαία Ολυμπία. Έχοντας την υποστήριξη του οργανισμού Kέντρο Αειφορίας (CSE ), το «Earth Wind & Music Festival» έχει στόχο την ευαισθητοποίηση -και κατ’ επέκταση τη συμμετοχή- του κοινού στην προστασία του περιβάλλοντος.
Τρία χρόνια μετά την τεράστια οικολογική καταστροφή στην Αρχαία Ολυμπία, το φεστιβάλ έρχεται να στρέψει για μια ακόμη φορά -με θετική αφορμή αυτή τη φορά- το βλέμμα του κόσμου στον ιστορικό τόπο. Στην Αρχαία Ολυμπία, η οποία για μια εβδομάδα θα μεταμορφωθεί σε έναν διαδραστικό «πολυχώρο», προβάλλοντας σε κάθε γωνιά της πόλης τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του, μέσα από ποικίλλες οικολογικές, μουσικές και μη, δράσεις.
Πρέσβειρα του φεστιβάλ είναι η ηθοποιός Πέμη Ζούνη, ενώ συνθέτες και ερμηνευτές από διαφορετικά είδη μουσικής δίνουν το δικό τους οικολογικό μήνυμα με την παρουσία και τη συμμετοχή τους σε αυτή την πρωτοβουλία.
Στη διάρκεια του φεστιβάλ, και σε συνεργασία με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, θα διοργανωθούν εκδηλώσεις όπως: Έκθεση ζωγραφικής, λειτουργία «ειδικών πάγκων» που θα χρησιμοποιηθούν από τοπικούς παραγωγούς βιολογικών προϊόντων, προβολή του τρόπου ζωής σε σχέση με τη φύση από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, προβολή προϊόντων από τοπικές και άλλες εταιρείες.
Στις 17/7, στο προαύλιο του Αρχαιολογικού Μουσείου, θα γίνει απονομή πιστοποιητικού «κλιματικά ουδέτερης εκδήλωσης» από τον Νίκο Αυλώνα, δ/ντα σύμβουλο του CSE, και θα πραγματοποιηθεί ομιλία του διεθνούς φήμης καθηγητή Αειφόρου Ανάπτυξης στο Illinois Institute of Technology (IIT), Dr George P. Nassos. Η ειδική αυτή εκδήλωση θα ολοκληρώσει με μουσική, με τη συμμετοχή της Πέμης Ζούνη και του Θοδωρή Οικονόμου (πιάνο-φωνή).
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του φεστιβάλ θα κορυφωθεί με τη διοργάνωση τριών συναυλιών -υπό την αιγίδα του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας- στο θέατρο Ολύμπια: Στις 15 Ιουλίου συναυλία Σταύρου Ξαρχάκου με την Έλλη Πασπαλά, στις 16 Ιουλίου συναυλία των Πάνου και Χάρη Κατσιμίχα και στις 18 Ιουλίου συναυλία των Έλενα Παπαρίζου & ΟΝΙRΑΜΑ. METRO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...