Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας τάχθηκε ο Αντώνης Σαμαράς

Ήρθε η ώρα να αντιστραφεί η υποβάθμιση του περιβάλλοντος, να αποκατασταθεί η ζημιά και οι ισορροπίες που ανατράπηκαν, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας την Παρασκευή σε ημερίδα του κόμματός του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου.
Πρόσθεσε πως έχει χρεοκοπήσει ένα μοντέλο 30 χρόνων που αναδιένειμε δανεικά από τις επόμενες γενιές. Πρέπει να θεμελιώσουμε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης που αξιοποιεί το περιβάλλον και δεν το λεηλατεί, ανέφερε.
Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στις κατευθυντήριες γραμμές της πολιτικής του: το περιβάλλον δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως περιορισμός στην ανάπτυξη, είναι πρωτίστως αναπτυξιακός πόρος, είπε.
Πρόσθεσε πως όλες οι πολιτικές της ΝΔ οφείλουν να λαμβάνουν υπόψη και την ανταγωνιστικότητα και τον σεβασμό του περιβάλλοντος. «Δεν θέλουμε ‘βρόμικη ενέργεια’, ακόμη κι όταν είναι πάμφθηνη, αλλά ούτε και μπορούμε να επιδιώκουμε την απόλυτα καθαρή ενέργεια όταν είναι πανάκριβη» είπε. Μια οικονομία, η οποία βασίζεται σε μη ανταγωνιστική ενέργεια είναι καταδικασμένη να χάσει τη μάχη της ανταγωνιστικότητας, τόνισε ο κ. Σαμαράς.
Ακόμη, ανέφερε πως η Ελλάδα έχει τεράστιο ενεργειακό δυναμικό από ανανεώσιμες πηγές: αιολικό, ηλιακό, κυματικό και γεωθερμικό, ενώ υπογράμμισε ότι μπορεί να αξιοποιήσει την φύση της, το κλίμα της, τα βουνά της, τα νησιά της και το αρχιπέλαγός της.
Αειφορία, συνέχισε ο κ. Σαμαράς, σημαίνει ακόμη και αξιοποίηση συνεργειών, μπορεί μια μορφή ενέργειας να είναι ακριβή, αλλά αν συνδυαστεί με άλλα πράγματα να γίνει εξαιρετικά ανταγωνιστική.
Υπογράμμισε ακόμη ότι όλα χρειάζονται επενδύσεις και οι επενδύσεις σε τέτοιους σχεδιασμούς αξιοποίησης του περιβάλλοντος, όταν είναι προσεκτικά επιλεγμένες, έχουν πολύ υψηλή απόδοση.
Τέλος, ανέφερε ότι μέσα στα 23 μέτρα ανάκαμψης της οικονομίας που πρότεινε υπάρχουν πολλά που αφορούν ακριβώς αυτό, την ενεργειακή αναβάθμιση της χώρας και του δυναμικού της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...