Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Προσφυγή του δημάρχου Οινοφύτων στο ΣτΕ για τον Ασωπό


Την υποχρεωτική λήψη των αναγκαίων μέτρων από την πολιτεία για την πρόληψη και αποκατάσταση του Ασωπού ποταμού και του περιβάλλοντα χώρο ζητά με την προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ο δήμαρχος Οινοφύτων, Γ. Θεοδωρόπουλος.

Η προσφυγή του δημάρχου στρέφεται κατά της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνας Μπιρμπίλη. Ο Γ. Θεοδωρόπουλος υποστηρίζει ότι η πολιτεία δεν έλαβε τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να τηρηθούν οι όροι των αδειών λειτουργίας των βιομηχανιών κατά μήκος το Ασωπού και δεν προχώρησε σε ανάκληση των αδειών όσων δεν τηρούν τους προβλεπόμενους κανόνες λειτουργίας βιομηχανιών και ρυπαίνουν τον Ασωπό.

"Η ρύπανση του Ασωπού από τα απόβλητα των βιομηχανιών συνεχίζεται ανεξέλεγκτα μέχρι σήμερα λόγω της αδράνειας της Πολιτείας" σημειώνει ο δήμαρχος Οινοφύτων. Προσθέτει δε, ότι παρά την επισήμανση από όλους τους αρμόδιους κρατικούς και επιστημονικούς φορείς πως για τον Ασωπό "απαιτείται άμεση παρέμβαση για επίλυση του προβλήματος", παρ΄ όλα αυτά διαπιστώνεται η συνέχιση "της πλήρους απουσίας ανάληψης δράσεων εκ μέρους τόσο των αρμόδιων αρχών όσο και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, αν και είναι υποχρεωμένες από την κοινοτική και εθνική νομοθεσία να λάβουν τα αναγκαία μέτρα".

"Η Πολιτεία στην περίπτωση του Ασωπού δεν τήρησε καμία Ευρωπαϊκή οδηγία για τα επικίνδυνα απόβλητα, την προστασία των υπόγειων υδάτων από την ρύπανση, την περιβαλλοντική ευθύνη των κυβερνήσεων, κ.λπ. Ούτε όμως τήρησε την ελληνική νομοθεσία για την διαχείριση των υγρών και επικίνδυνων αποβλήτων", επισημαίνει ο κ. Θεοσωρόπουλος, ενώ αναφέρει ότι σύμφωνα με πρόσφατες μετρήσεις ανιχνεύθηκε συγκέντρωση εξασθενούς χρωμίου που ξεπερνά τα 60mg/l καθώς και συγκεντρώσεις νικελίου που ξεπερνούν τα 30mg/l.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...