Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Με «καπάκι» περιορίζουν τη διαρροή

Με τη βοήθεια ενός ειδικού μηχανισμού που λειτουργεί σαν «καπάκι» επιχειρεί η BP να περιορίσει την διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού.

«Είμαι αρκετά σίγουρος ότι θα λειτουργήσει», δήλωσε ο επικεφαλής επιχειρήσεων της πετρελαϊκής εταιρίας και πρόσθεσε ότι θα περισυλλέξει έως και το 90% του πετρελαίου που έχει διαρρεύσει στον Κόλπο του Μεξικού.

Όταν ρωτήθηκε πότε η BP θα μπορέσει να πει με βεβαιότητα ότι η νέα αυτή μέθοδος λειτουργεί, απάντησε: «νομίζω ότι θα το γνωρίζουμε μέσα στην ημέρα».

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το καπάκι περισυλλέγει ήδη περίπου 1.000 βαρέλια πετρέλαιο ημερησίως-ποσότητα μικρή αν υπολογιστεί ότι, ημερησίως, στον Κόλπο διαρρέουν μέχρι 19.000 βαρέλια την ημέρα.

Αξιωματούχοι της BP εμφανίζονται επιφυλακτικοί και δεν αναμένουν να σταματήσει πλήρως η διαρροή μέχρι τον Αύγουστο, οπότε θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή των δύο «βοηθητικών» πηγών.

Σύμφωνα με την εταιρία, έχουν δαπανηθεί μέχρι στιγμής πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια στις προσπάθειες αποκατάστασης της ζημιάς που προκλήθηκε με έκρηξη στην εξέδρα διύλισης, και καθαρισμού της θαλάσσιας περιοχής.  
Το αμερικανικό Πεντάγωνο είναι προετοιμασμένο να βοηθήσει με οποιοδήποτε τρόπο την BP να σταματήσει τη διαρροή πετρελαίου, όμως δεν έχει τις εξειδικευμένες γνώσεις για να το κάνει, δήλωσε σήμερα ο αμερικανός υπουργός Αμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς. «Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε εξειδικευμένες γνώσεις σε αυτό τον τομέα», δήλωσε ο Γκέιτς στους δημοσιογράφους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...