Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Ν. Νικολόπουλος : << Η ενέργεια ήταν και παραμένει ο κρισιμότερος τομέας και η κινητήριος δύναμη κάθε οικονομίας. >>

«Η ενέργεια ήταν και παραμένει ο κρισιμότερος τομέας και η κινητήριος δύναμη κάθε οικονομίας. Πρόκειται για αγαθό, από την επάρκεια και το κόστος του οποίου εξαρτώνται η οικονομική ανάπτυξη και το βιοτικό επίπεδο κάθε κοινωνίας. Η δε έλλειψη, και συνακόλουθα η αύξηση του κόστους της ενέργειας, έχει οδηγήσει κατ' επανάληψη σε μεγάλες κρίσεις την παγκόσμια οικονομία»

Αυτά μεταξύ άλλων τόνισε ο Βουλευτής Αχαίας Νίκος Νικολόπουλος σε εισήγηση που πραγματοποίησε σε ημερίδα μεταπτυχιακών φοιτητών στο Παρίσι.
Παρετάθη κατά μία ημέρα η παραμονή του Βουλευτή Αχαΐας κ. Νίκου Νικολόπουλου, στο εξωτερικό, ο οποίος συμμετείχε στις εργασίες που πραγματοποιεί η Κοινοβουλευτική Ευρωασιατική Συνέλευση. Στο Παρίσι μία ολιγομελής ομάδα Βουλευτών του ASEP δέχτηκε να ενημερώσει ο καθένας για την οικονομία της χώρας του, μεταπτυχιακούς φοιτητές που συμμετέχουν σε μία επιστημονική ημερίδα για το μέλλον των χωρών της Ευρασίας.
Ο κ. Νίκος Νικολόπουλος επικέντρωσε το ενδιαφέρον της δικής του εισήγησης στο: Γιατί η Ελλάδα μπορεί

Τα διαχρονικά προβλήματα και οι παθογένειες της ελληνικής οικονομίας είναι λίγο ως πολύ γνωστά θέματα. Όμως η Ελλάδα είναι κυρίως οι Έλληνες που ένα μεγάλο ποσοστό τους είναι άνθρωποι παραγωγικοί με υψηλό επίπεδο που μπορούν να αποδώσουν ακόμα και σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον με πολλά εμπόδια και αντιξοότητες.
Πιστεύουμε λοιπόν ότι η δημιουργία ενός δίκαιου επιχειρηματικού περιβάλλοντος αντίστοιχο με αυτό των περισσοτέρων χωρών της Ευρωπαικής Ένωσης θα απελευθερώσει τις παραγωγικές ικανότητες της ελληνικής οικονομίας και θα απεγκλωβίσει την Ελλάδα από την κρίση που περνά.

Η Ελλάδα μπορεί να ξεπεράσει την τρέχουσα οικονομική συγκυρία γιατί έχει ή μπορεί να αναπτύξει συγκριτικά πλεονεκτήματα καθώς διαθέτει:
* Εξειδικευμένο και μορφωμένο εργατικό και στελεχιακό δυναμικό
* Επιχειρηματικότητα με διεθνή εμπειρία
* Σημαντική γεωπολιτική θέση
* Υποδομές σε επιχειρηματικούς κλάδους που μπορούν να αναθερμανθούν
Μεγάλη τουριστική αγορά

Το απόλυτο πλεονέκτημα στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Ανεμοφορία. Ηλιοφάνεια, Θαλάσσιο Δυναμικό)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...