Κυριακή, 25 Απριλίου 2010

Επικυρώθηκε από το ΣτΕ η πειθαρχική ποινή του δημάρχου Μαρκόπουλου


Το Συμβούλιο της Επικρατείας επικύρωσε την πειθαρχική ποινή της πενθήμερης αργίας που είχε επιβληθεί στο δήμαρχο Μαρκόπουλου Μεσογαίας, Φ. Μαγουλά για μη συνεργασία του με τον Συνήγορο του Πολίτη.
Η ποινή που επιβλήθηκε κρίθηκε από το ΣτΕ ότι ήταν η προσήκουσα.

Αρχικά στον Φ. Μαγουλά είχε επιβληθεί από τον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής η πειθαρχική ποινή της αργίας 15 ημερών για σοβαρή παράβαση των καθηκόντων του.

Ωστόσο, η ποινή μειώθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών το 2008.

Η πειθαρχική ποινή επιβλήθηκε διότι το 2006 ο Φ. Μαγουλάς δεν απάντησε σε αλλεπάλληλες επιστολές του Συνηγόρου του Πολίτη σχετικά με παράνομες επιχωματώσεις που είχαν γίνει στην Μαρίνα του Πόρτο Ράφτη από την επιχείρηση φύλαξης σκαφών.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Μαρκόπουλου κατά την απολογία του στον περιφερειάρχη αναγνώρισε ότι «κατέστη ανακόλουθος έναντι του Συνηγόρου του Πολίτη» και επισήμανε ότι είχε μεταβιβάσει με απόφασή του την αρμοδιότητα της γενικής αλληλογραφίας του δήμου στην αντιδήμαρχο, η οποία ήταν σύμφωνα με τον ίδιο, η μόνη αρμόδια να απαντήσει στον Συνήγορο του Πολίτη.

Το ΣτΕ έκρινε ότι ο δήμαρχος Μαρκόπουλου υπέπεσε στο πειθαρχικό παράπτωμα της σοβαρής παράβασης καθήκοντος από βαριά αμέλεια «δεδομένου ότι δεν ανταποκρίθηκε στο καθήκον πληροφόρησης του Συνηγόρου του Πολίτη.

Σύμφωνα με το ΣτΕ, η δε επιβληθείσα πειθαρχική ποινή είναι η προσήκουσα».

Εξάλλου, το ΣτΕ απέρριψε ως αβάσιμους τους ισχυρισμούς του Φ. Μαγουλά. Όπως επισήμανε το Συμβούλιο, η μεταφορά αρμοδιοτήτων στην αντιδήμαρχο δεν «τον απαλλάσσει της πειθαρχικής ευθύνης, διότι και υπό την ειδική εκδοχή αυτή», όφειλε ως εκ της θέσεώς του να ενημερώσει τον Συνήγορο του Πολίτη.

Κατόπιν αυτών, το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση του Μαγουλά που ζητούσε να ακυρωθεί η πειθαρχική ποινή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...