Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ THΣ ΓΗΣ: ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΣΤΗ NOVA

Μοναδικά  ντοκιμαντέρ για  το περιβάλλον από 3 κανάλια της πρώτης ψηφιακής τηλεόρασης. 
Μοναδικά αφιερώματα στο περιβάλλον παρουσιάζονται αυτόν το μήνα στη nova, την πρώτη ψηφιακή τηλεόραση στην Ελλάδα, από τα κανάλια Animal Planet, National Geographic και Discovery Channel, με αφορμή τον εορτασμό τηςΠαγκόσμιας Ημέρας της Γης στις 22 Απριλίου. 
Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή 
αυτής της εικόνας. Όλος ο μήνας στο Animal Planet, που προβάλλεται αποκλειστικά από τη nova, είναι αφιερωμένος στην ανυπέρβλητη ομορφιά της φύσης, αλλά και στους κινδύνους που αντιμετωπίζει από την ανθρώπινη παρέμβαση. Μέσα από τη συγκλονιστική σειρά «Οδηγός επιβίωσης των ζώων», οι συνδρομητές παρακολουθούν, από την Τετάρτη 14/04 καικάθε Τετάρτη στις 18:15, πώς, λόγω της αλλαγής των κλιματικών αλλαγών και του φαινόμενου του θερμοκηπίου, πολλά άγρια ζώα αναγκάζονται να υιοθετήσουν νέες συνήθειες, προκειμένου να επιβιώσουν, αλλά και γιατί οι βιότοποι απειλούνται με εξαφάνιση. Επίσης, οι τηλεθεατές nova της συναρπαστικής σειράς ντοκιμαντέρ «Η ζωή στη Γη», που θα προβληθεί την Παγκόσμια Ημέρα της Γης , θα γίνουν μάρτυρες της επικής ιστορίας της ζωής πάνω στη γη, μέσα από το απόλυτο πορτρέτο του πλανήτη μας, και θα μεταφερθούν στα πιο απίθανα μέρη του κόσμου, για να ανακαλύψουν με ποιο τρόπο αυτά είναι αλληλένδετα με τη ζωή. Στις 18/4, οι συνδρομητές της ψηφιακής πλατφόρμας θα ταξιδέψουν στις17:20, μέσα από την εκπομπή «Πολικές Αρκούδες», ως την Αρκτική και θα θαυμάσουν τη μοναδική ομορφιά των ξεχωριστών κατοίκων της. Οι πολικές αρκούδες είναι τέλεια προσαρμοσμένες να επιβιώνουν στις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες της Αρκτικής. Όμως, οι επιστήμονες προβλέπουν ότι αν συνεχιστούν οι τωρινές κλιματολογικές αλλαγές που θα επιφέρουν λιώσιμο των πάγων στην Αρκτική, τα δύο τρία του παγκόσμιου πληθυσμού των πολικών αρκούδων θα εξαφανιστεί μέχρι το 2050. Η εκπομπή παρουσιάζει τον αγώνα επιβίωσης αυτού του είδους του ζωικού βασιλείου, ενώ ο παραγωγός ταινιών Thomas Behrend και η ομάδα του ακολουθούν δυο οικογένειες πολικών αρκούδων για πάνω από ένα χρόνο και αιχμαλωτίζουν με την κάμερα μοναδικές στιγμές οικογενειακής ευτυχίας. 
Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή 
αυτής της εικόνας. Το National Geographic, που προβάλλεται αποκλειστικά από τη nova, τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γης, παρουσιάζοντας στις 22/4 στις 20:00 το ντοκιμαντέρ «Υποβρύχιος Λαβύρινθος», όπου μια καταπληκτική ομάδα ερευνητών και δυτών ανακαλύπτει τις Blue Holes, ένα σύστημα υποβρύχιων σπηλιών στις Μπαχάμες, όπου λέγεται ότι υπήρξαν και οι πρώτες μορφές ζωής. Με χρήση εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας, η ριψοκίνδυνη ομάδα θα αποπειραθεί να εξιχνιάσει τα μυστήρια που κρύβονται σε αυτά τα μεγάλα βάθη. Παραμένοντας στο θαλάσσιο βασίλειο, οι συνδρομητές θα ανακαλύψουν στις 21:00, με την «Εδέμ των καρχαριών», ένα καλά κρυμμένο μυστικό παράδεισο, ένα μαγικό μέρος, γεμάτο κοραλλιογενείς υφάλους, σπάνια είδη ψαριών και καρχαρίες. Η περιήγηση στους μαγικούς γαλάζιους κόσμους συνεχίζεται στις 22:00, σε μια «Υποβρύχια Όαση», όπου μπορεί κανείς να παρατηρήσει πολλά και διαφορετικά είδη καρχαριών, καθώς και να εισχωρήσει στον ιδιαίτερο τρόπο ζωής τους.  
Το 
πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της
 εικόνας. Μέσα από τη σειρά «Επιχείρηση Πλανήτης Γη», το Discovery Channel παρουσιάζει, από τις αρχές Απριλίου, επεισόδια για το περιβάλλον. Ανάμεσά τους, τα επεισόδια «Αχόρταγος Ωκεανός» και «Κατασκευάζοντας το Μέλλον», που θα προβληθούν από το θεματικό κανάλι της nova στις 20 και 27 Απριλίου αντίστοιχα, στις 22:55.
Reblog this post [with Zemanta]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...