Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Η Λέανδρος τραγουδά για τη Γη!


Ενα φανταστικό ηχοχρωματικό ταξίδι στην πορεία σωτηρίας ή καταστροφής του πλανήτη θα κάνουν όσοι βρεθούν στις 20 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ο λόγος για την παράσταση «Fhysis Γαία» της Βίκυς Λέανδρος, η οποία θα τραγουδήσει για τη Γη. Η παράσταση είναι «ντυμένη» με τη μουσική του Γιώργου Βουκάνου, αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα της Γης και πραγματοποιείται χάρη στην ευγενική χορηγία του Εκδοτικού Οργανισμού Π. Κυριακίδης Α.Ε., ο οποίος είναι και ο μέγας χορηγός της εκδήλωσης.

Το έργο θα παιχτεί σε πρώτη εκτέλεση, με τη συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας του Ελληνικού Ωδείου, της μικτής χορωδίας, video art προβολής και γίνεται υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Οικολογικής Οργάνωσης για την Προστασία του Περιβάλλοντος, του Ιδρύματος Κουστό. Στο πλάι της διεθνούς φήμης Κερκυραίας καλλιτέχνιδας θα εμφανιστεί η Abir Nehme, μία από τις πλέον σημαντικές ερμηνεύτριες του Λιβάνου.

Η συνεργασία αυτή στέλνει μήνυμα ελπίδας για τη σωτηρία του πλανήτη που τόσο πολύ δοκιμάζεται. Ο αγώνας για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών συνεχίζεται, ενώ δεν αποκλείεται οι κυβερνήσεις να καταλήξουν σύντομα σε παγκόσμια συμφωνία προς αυτή την κατεύθυνση.

Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, από τις ανθρώπινες δραστηριότητες έχουν προστεθεί στην ατμόσφαιρα 2,3 τρισεκατομμύρια τόνοι διοξειδίου του άνθρακα κι έχουν ενταθεί οι κλιματικές αλλαγές. Γι’ αυτό εξάλλου όλο και περισσότερες χώρες του πλανήτη λαμβάνουν μέτρα για τη μείωση των εκπομπών των αερίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...