Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Αμπελουργός ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ

Ηθοποιός - αμπελουργός δηλώνει ως επάγγελμα ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ο οποίος εκτός από παραγωγός είναι και λάτρης των καλών κρασιών. Μπορεί μάλιστα να ξεχωρίζει την ποιότητά τους όσο λίγοι οινογνώστες. 

Ο εθνικός σταρ της Γαλλίας, από τους λίγους που κατάφεραν να κάνουν καριέρα και στο Χόλιγουντ, έχει επενδύσει πολλά από τα χρήματά του στην αγορά μικρών αμπελώνων στη Γαλλία, την Ισπανία, τη νότια Ιταλία, το Μαρόκο και την Αργεντινή. Τώρα μάλιστα ετοιμάζεται να αγοράσει ακόμη έναν αμπελώνα στο Φρίουλι της βορειοανατολικής Ιταλίας, επειδή ξετρελάθηκε με τα κρασιά που παράγονται στην περιοχή. 

Αφορμή ήταν η πρόσκλησή του ως επίτιμου καλεσμένου από τους διοργανωτές της «Vitinality», της ετήσιας έκθεσης κρασιών της Βερόνας, η οποία έκλεισε χθες τις πύλες της. Μάλιστα ήταν ένας από τους οινογνώστες της επιτροπής που δοκίμασε τα δέκα από τα καλύτερα κρασιά της περιοχής του Φρίουλι και έδωσε το βραβείο στο ανώτερο.

Ο ενθουσιασμός του Ντεπαρντιέ ήταν τόσο μεγάλος με τη γεύση των λευκών κρασιών της περιοχής που εκδήλωσε ενδιαφέρον να αγοράσει έναν αμπελώνα. Ομως, επειδή οι προς πώληση αμπελώνες είναι ελάχιστοι και οι τιμές στην αγορά υψηλές, ο Γάλλος ηθοποιός σκέπτεται να κάνει κοινή επένδυση με δύο καλούς του φίλους. 

Τελευταία ο Ντεπαρντιέ, που έχει ήδη οκτώ ετικέτες δικών του κρασιών, έκανε και μια τηλεοπτική εκπομπή στην οποία μαγείρευε και πρότεινε κρασιά.

 ΚΑΤΙΑ ΓΙΑΠΑΛΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...