Κυριακή, 25 Απριλίου 2010

Σχέδιο κατά παράνομων γεωτρήσεων στην Κορώνεια


Ειδικό Σχέδιο Δράσης που αποσκοπεί στην παύση λειτουργίας όλων των παράνομων γεωτρήσεων στην περιοχή της λίμνης Κορώνειας, και στη μείωση της κατανάλωσης αρδευτικού νερού, παρουσίασε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Το σχέδιο εκπόνησε η Γενική Διεύθυνση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και την ευθύνη ως επισπεύδουσα υπηρεσία έχει η Διεύθυνση Υδάτων.

Το σχέδιο περιλαμβάνει δράσεις ενημέρωσης των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε να επιτευχθεί η υιοθέτηση των μέτρων και η βοήθεια στην εφαρμογή τους.

Επίσης, οι φορείς θα αναλάβουν την ενημέρωση των αγροτών και των άλλων χρηστών νερού της περιοχής, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ θα συνδράμουν και τα μικτά κλιμάκια ελέγχου, που από το φετινό καλοκαίρι θα πραγματοποιούν ελέγχους στην περιοχή της Κορώνειας για την ορθολογική χρήση του νερού, τον έλεγχο των γεωτρήσεων και της τήρησης ή μη των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν για την περιοχή της λίμνης.

Έλεγχοι θα γίνονται και για τις ώρες άρδευσης των καλλιεργήσιμων εκτάσεων και για τυχόν άσκοπη κατανάλωση νερού στην περιοχή.

"Οι έλεγχοι φέτος θα είναι αυστηροί και θα επιβληθούν πρόστιμα στους παραβάτες. Η παύση λειτουργίας των παράνομων γεωτρήσεων είναι δεδομένη", δήλωσε η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μαρία Λιονή.

Στη παρουσίαση του Σχεδίου Δράσης παρέστησαν υπηρεσιακά στελέχη της νομαρχίας Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος Κορώνειας, Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, ο νομαρχιακός σύμβουλος και αγροτοσυνδικαλιστής, Βασίλης Κανάκας, εκπρόσωπος της ΔΕΥΑ Λαγκαδά και της Αγροφυλακής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...