Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

22 Απριλίου ξεκινά η πιο μεγάλη «Ecotec»



Μεγαλύτερη σε έκταση, με περισσότερες συμμετοχές από κάθε άλλη φορά, ξεκινά την Πέμπτη 22 Απριλίου η 3η διεθνή έκθεση «ECOTEC – Τεχνολογίες Περιβάλλοντος & Φωτοβολταϊκά συστήματα» στο εκθεσιακό κέντρο Expo Athens, στην Ανθούσα Αττικής.

Θεωρείται η μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογιών περιβάλλοντος στα Βαλκάνια, συμμετέχουν σε αυτήν πάνω από 230 εκθέτες από 15 χώρες (Γερμανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Δανία, Ισπανία, Τσεχία, ΗΠΑ, Κίνα, Ισραήλ, Κορέα κ.α.)  και καλύπτει τους τομείς ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ανακύκλωση, διαχείριση βιομηχανικών και αστικών αποβλήτων, εξοικονόμηση ενέργειας, οικολογική δόμηση, εναλλακτικά καύσιμα και αποκατάσταση περιβάλλοντος.

Θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 25 Απριλίου και τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν την Πέμπτη 22 Απριλίου στις 3 μ.μ. με δεξίωση που θα παραθέσει η διοργανώτρια εταιρία «T Expo» στο χώρο υποδοχής του Expo Athens.

Η «ECOTEC – Τεχνολογίες Περιβάλλοντος & Φωτοβολταϊκά συστήματα», τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής καθώς και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, ενώ υποστηρίζεται από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) και τους σημαντικότερους επιστημονικούς και επιχειρηματικούς φορείς του χώρου.
Χορηγοί είναι οι εταιρίες Aleo Solar, RenApps, Micplast και Procom Energy, ενώ μεγάλοι χορηγοί επικοινωνίας είναι το περιοδικό «Ecotec» και ο «ΣΚΑΪ».

Η έκθεση, πλαισιώνεται από το «Ecoforum», ένα τετραήμερο συνέδριο πάνω σε θέματα τεχνολογιών περιβάλλοντος στο οποίο συμμετέχουν σημαντικές προσωπικότητες του χώρου από την Ελλάδα και το εξωτερικό, και το οποίο παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον ιδιαίτερα για τους παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στο πλαίσιο του πανελληνίου αυτού συνεδρίου θα πραγματοποιήσουν ημερίδες το ΚΑΠΕ (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας), η Πρεσβεία της Δανίας (στη διάρκεια της οποίας η Υπουργός Περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής κ. Τίνα Μπιρμπίλη θα αναπτύξει τον σχετικό προγραμματισμό του Υπουργείου), η ΕΕΔΣΑ (Ελληνική Εταιρία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων), ο ΠΑΣΕΠΠΕ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας του Περιβάλλοντος), η ECOWEEK, το QUALITY NET κ.α.

Η είσοδος στην έκθεση και στο «Ecoforum» είναι δωρεάν, όπως και η μεταφορά των επισκεπτών από τον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας (μετρό και προαστιακός) προς το Expo Athens και αντιστρόφως.
Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι από τις 12 το μεσημέρι έως τις 8 το βράδυ (Πέμπτη και Παρασκευή) και από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ (Σάββατο και Κυριακή).

Διαρκής πληροφόρηση για την πορεία της έκθεσης «Ecotec» και του «Ecoforum» παρέχεται από τον διαδικτυακό τόπο www.ecotec-exhibition.gr .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...