Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Βραβείο ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ στην INTERAMERICAN για την Περιβαλλοντική Πολιτική της


Το βραβείο Περιβαλλοντικής Πολιτικής των ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 απενεμήθη φέτος στην INTERAMERICAN που, σύμφωνα με τα αυστηρά κριτήρια των επιτροπών αξιολόγησης του θεσμού, παρουσίασε τον πιο ενδιαφέροντα φάκελο συγκροτημένης πολιτικής για το περιβάλλον στην κατηγορία των επιχειρήσεων.

Η INTERAMERICAN, όπως επεσήμανε κατά την παραλαβή του βραβείου ο Γιάννης Ρούντος, Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων & ΕΚΕ του Ομίλου, έχει οργανώσει τη σχετική πολιτική της σε δύο άξονες:
        σε αυτόν της συνεισφοράς στην προστασία του περιβάλλοντος με συμπράξεις και συνεργασίες με ΜΚΟ και πολιτειακούς φορείς και ειδικότερα,
-              με την ανάληψη πρωτοβουλιών για τη διατήρηση και ανάπλαση πνευμόνων πρασίνου στο αστικό και περιαστικό περιβάλλον,
-    με τη φροντίδα για την ισορροπία οικοσυστημάτων και τη διατήρηση της άγριας ζωής,
-    με ανάπτυξη ενημερωτικών προγραμμάτων και περιβαλλοντικής κουλτούρας εθελοντισμού στην εταιρεία,

        στον άξονα της επιχειρησιακής δραστηριοποίησης με δύο καινοτόμες προϊοντικές γραμμές, για την ασφάλιση έναντι του κινδύνου της ρύπανσης και την κάλυψη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τις Green Line και Energy Line αντιστοίχως.

Η υλοποίηση αυτής της πολιτικής επισφραγίζεται από τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η INTERAMERICAN, ως η μοναδική ελληνική ασφαλιστική εταιρεία μέλος του Περιβαλλοντικού Προγράμματος των Χρηματοοικονομικών Οργανισμών (UNEP FI) του ΟΗΕ, καθώς επίσης και του Οικουμενικού Συμφώνου (Global Compact) του ΟΗΕ. Εξάλλου, η εταιρεία είναι η μοναδική ασφαλιστική από την Ελλάδα που συμμετείχε στη συνδιαμόρφωση του πλαισίου Αρχών της Αειφόρου Ασφάλισης (Principles for Sustainable Insurance Initiative) του UNEP FI, που θα παρουσιαστεί επισήμως στην Παγκόσμια Διάσκεψη για το Περιβάλλον, στο Ρίο ντε Τζανέιρο (16 – 18 Ιουνίου).

Τα Βραβεία Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ είναι θεσμός καταξιωμένος στη συνείδηση του κοινού, των φορέων και της πολιτείας, καθιερωμένος από το 2005, από τον εθελοντικό οργανισμό για το αστικό περιβάλλον Ecocity. Σκοπός των βραβείων είναι η αναγνώριση και επιβράβευση της περιβαλλοντικής συνεισφοράς επιστημόνων, οργανισμών, φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης, επιχειρήσεων και μέσων ενημέρωσης.

Το βραβείο επέδωσε στον κ. Ρούντο ο υπουργός Επικρατείας κ. Αντώνης Αργυρός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...