Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Σχέδιο για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας εκπόνησε το WWF

Στη δημοσιότητα έδωσε σήμερα Τετάρτη, το σχέδιο της για την αναζωογόνηση της Ελληνικής Οικονομίας η περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς.


Το σχέδιο με τίτλο «Ζωντανή Ελληνική Οικονομία, για το περιβάλλον και τον άνθρωπο» περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: Δίκαιο φορολογικό σύστημα που αναγνωρίζει την αξία του φυσικού κεφαλαίου. Κοινωνική επιχειρηματικότητα, βάρος στη δασοπονία, βιώσιμη αλιεία και συνεργατικά σχήματα για την ενίσχυση των ΑΠΕ. Επιπλέον, ρίχνει βάρος στον τουρισμό με έμφαση στο φυσικό περιβάλλον και τον πολιτισμό.

Όπως επεσήμαναν, οι συντάκτες του προγράμματος, μέσα από μια διεπιστημονική προσέγγιση και αξιοποιώντας την εμπειρία δεκαετιών από την Ελλάδα και τη διεθνή πραγματικότητα, το WWF Ελλάς ανοίγει τον δημόσιο διάλογο που δεν έγινε ποτέ στη χώρα μας: τι είδους ανάπτυξη θέλουμε και το μοντέλο που μπορεί να μας οδηγήσει στο αύριο με δίκαιο και βιώσιμο τρόπο.

Σύμφωνα με τους συντάκτες η ελληνική οικονομία, μεταξύ άλλων, ήταν διαχρονικά –και εξακολουθεί να είναι – οικολογικά «τυφλή». Και το ελληνικό μοντέλο ανάπτυξης βασίστηκε διαχρονικά στην ατιμωρησία και την επιβάρυνση του συνόλου της κοινωνίας με τις οικονομικές και οικολογικές επιπτώσεις του περιβαλλοντικού εγκλήματος.

«Στη σημερινή Ελλάδα της κρίσης, το ζητούμενο είναι είναι η διατύπωση ενός ξεκάθαρου οράματος που στηρίζεται στα πραγματικά συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, καθώς και η υιοθέτηση συγκεκριμένων τολμηρών πολιτικών για μια πιο βιώσιμη έξοδο από την κρίση», ανέφερε ο διευθυντής της WWF Ελλάς Δημήτρης Καραβελλας. « Το WWF Ελλάς τολμά να καταθέσει το δικό του όραμα, προτείνει συγκεκριμένες δράσεις και επιλέγει να ανοίξει τον απαραίτητο δημόσιο διάλογο για το είδος της ανάπτυξης και το αύριο που θέλουμε στη χώρα μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...