Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Πύργος: 200 στάσεις φωτιζόμενες με φωτοβολταϊκά

Διακόσιες σύγχρονες φωτιζόμενες στάσεις με φωτοβολταικά συστήματα, θα αποκτήσει ο Δήμος Πύργου καθώς η πρόταση που είχε καταθέσει στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον - Αειφόρος Ανάπτυξη» του ΥΠΠΕΡΑ που χρηματοδοτείται μέσω ΕΣΠΑ έχει ήδη ενταχθεί και το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται η δημοπράτηση του έργου προϋπολογισμού 301.305 ευρώ.

Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση, θα εγκατασταθούν διακόσια αυτόνομα συστήματα φωτισμού στάσεων αστικών λεωφορείων, τα οποία θα τροφοδοτούνται αποκλειστικά από φωτοβολταική συστοιχία εγκατεστημένη στην οροφή της στάσης.

Η λειτουργία του συστήματος θα έχει ως εξής: Κατά την διάρκεια της ημέρας η φωτοβολταϊκή συστοιχία θα μετατρέπει την ηλιακή ακτινοβολία σε ηλεκτρική ενέργεια η οποία μέσω του ελεγκτή φόρτισης συσσωρευτή θα φορτίζει τον συσσωρευτή. Κατά την διάρκεια της νύκτας ο συσσωρευτής μέσω της μονάδας ελέγχου φωτιστικού σώματος θα τροφοδοτεί το φωτιστικό σώμα με ηλεκτρική ενέργεια. Σκοπός του έργου είναι η προμήθεια και εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού ο οποίος θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του δικτυού στάσεων αστικής συγκοινωνίας του Δήμου Πύργου. Οι στάσεις αυτές θα είναι εφοδιασμένες με αυτόνομα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, φωτοβολταϊκά panels, μπαταρίες, φορτιστές και όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό Α.Π.Ε. καθώς και τον μεταλλικό ιστό (πλαίσιο) της στάσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...