Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013

Περιβαλλοντικό έγκλημα στο Βόλο! Έριξαν λύματα μέσα στο λιμάνι! ΦΩΤΟ

Το είπαν και το έκαναν, μετατρέποντας το λιμάνι του Βόλου σε βούρκο γεμάτο λύματα και βάζοντας ολόκληρη τη πόλη και τις Αρχές της, σε μία απίστευτη περιπέτεια. 


Ο λόγος, όπως διαβάζουμε στο e-volos, για την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης - Αποχέτευσης Μείζονος περιοχής Βόλου (ΔΕΥΑΜΒ), η οποία, όπως είχε ανακοίνωσει και παρά τις όποιες αντιδράσεις των Διευθύνσεων Περιβάλλοντος και Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Γιώργο Καλτσογιάννη, προκειμένου να αποκαταστήσει βλάβη σε αγωγό που οδηγεί τα λύματα από το κεντρικό αντλιοστάσιο της πόλης στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.)., προχώρησε στην υπερχείλιση και εκτροπή οικιακών λυμάτων στην θαλάσσια περιοχή του λιμένος Βόλου!

Από το βράδυ της Δευτέρας, οπότε και ξεκίνησε η διαδικασία εκτροπής των οικιακών λυμάτων στο λιμάνι, η θαλάσσια περιοχής άρχισε να αλλάζει χρώμα και από γαλάζια να μετατρέπετε σε καφέ, ενώ η μυρωδιά που αναδύει στην ευρύτερη περιοχή είναι έντονη...

Η κινητοποίηση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου (Κ.Λ.Β.) ήταν άμεση, αφού οι Αξιωματικοί του, λόγω και της προκαταρκτικής έρευνας που είχε διαταχθεί, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τις προηγούμενες των ημερών, με αφορμή τα δημοσιεύματα, παρακολουθούσε στενά την υπόθεση.

Έτσι συνέβη και ενημερώθηκε άμεσα η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Βόλου Αγορίτσα Καράτζιου, η οποία μάλιστα το πρωινό της Τρίτης, συνοδεία του Λιμενάρχη Κώστα Γανωτή, βρέθηκε στο σημείο για αυτοψία και εν συνεχεία πήγε στις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων, όπου συναντήθηκε και με τον Δήμαρχο Βόλου Παναγιώτη Σκοτινιώτη.

Το Κ.Λ.Β. από πλευράς του, έχοντας ζητήσει να παρθούν δείγματα από την θαλάσσια περιοχή και να γίνουν οι σχετικές χημικές αναλύσεις, κάτι που παρήγγειλε και ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου αλλά και η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας,
σχηματίζει μία ενιαία δικογραφία, την οποία θα διαβιβάσει στην Εισαγγελία για τα περαιτέρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...