Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Ακτιβιστές της Greenpeace σκαρφώλωσαν σε ναό της Βαρκελώνης

Στην πρόσοψη της Σαγράδα Φαμίλια, ενός επιβλητικού και εμβληματικού ναού της Βαρκελώνης αναρριχήθηκαν ακτιβιστές της Greenpeace ζητώντας την αποφυλάκιση την μελών του πληρώματος του πλοίο Arctic Sunrise, που κρατούνται από τον Σεπτέμβριο στη Ρωσία, μετά τη σύλληψή τους κοντά σε πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου.

Οι ακτιβιστές άνοιξαν πανό με τις φωτογραφίες των κρατουμένων μελών της Greenpeace σε μια από τις προσόψεις του κτιρίου, ενώ είχαν γράψει τη λέξη "Ελευθερία" στα αγγλικά, τα ισπανικά και τα καταλανικά. Τα μέλη της Greenpeace έμειναν κρεμασμένα στο κτίριο για τρεις ώρες, ενώ ο εκπρόσωπος της οργάνωσης στη Βαρκελώνη, είπε: "Επιλέξαμε τη Σαγράδα Φαμίλια επειδή είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο. Θέλουμε να μεταφέρουμε το μήνυμα για την απελευθέρωση των συντρόφων μας παντού".


Προχθές άλλοι ακτιβιστές είχαν πλεύσει με φουσκωτά μέσα στον ποταμό που διασχίζει τη Μόσχα και σε πολύ κοντινή απόσταση από το Κρεμλίνο για τον ίδιο λόγο. Τις επόμενες ημέρες το δικαστήριο για το Δίκαιο της Θάλασσας, που εδρεύει στη Γερμανία, αναμένεται να εκδώσει την απόφασή του για το θέμα μετά από προσφυγή της Ολλανδίας, υπό τη σημαία της οποίας βρίσκεται το πλοίο.

Ωστόσο η Ρωσία δεν εμφανίστηκε στην ακροαματική διαδικασία και έχει διαμηνύσει πως δεν αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία του δικαστηρίου για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

(φωτό αρχείου)
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...