Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Greenpeace: Δώστε λίγη ζεστασία!

Παιδιά 4-12 ετών που τις περισσότερες μέρες είναι με τα μπουφάν στην τάξη, όπως και στο σπίτι τους μετά, καθώς η θέρμανση αποτελεί πλέον πολυτέλεια. Ποιά είναι η λύση που προτείνει ο διεθνής οργανισμός;


Η Greenpeace επιχειρεί να δείξει ότι η λύση στην ενεργειακή φτώχεια και την αντιμετώπιση του κρύου το χειμώνα και της ζέστης το καλοκαίρι είναι μπροστά στα μάτια μας και είναι εφικτή, οικονομική και μόνιμη. 

Παιδιά 4-12 ετών που τις περισσότερες μέρες είναι με τα μπουφάν στην τάξη, όπως και στο σπίτι τους μετά, καθώς η θέρμανση αποτελεί πλέον πολυτέλεια. 


Ποιά είναι η λύση; «Η μοναδική λύση είναι η ενεργειακή αναβάθμιση στα κτίρια-σουρωτήρια και είναι εφικτή, οικονομική και μόνιμη. Φτιάχνοντας τα σπίτια μας, σταματάμε να υποφέρουμε από το κρύο το χειμώνα και από τη ζέστη το καλοκαίρι και να πληρώνουμε αστρονομικά ποσά. Σπάμε τον φαύλο κύκλο της εξάρτησης από το πετρέλαιο που προσφέρει τα χρήματά μας σε αυτούς που πλουτίζουν από αυτό. Επενδύουμε σε δράσεις ενεργειακής αναβάθμισης που προστατεύουν το περιβάλλον, ενισχύουν την οικονομία και τα εισοδήματά μας και δημιουργούν θέσεις εργασίας» λέει η διεθνής οργάνωση  που δηλώνει έτοιμη να φτάσει το μήνυμα της στην κυβέρνηση, την τοπική αυτοδιοίκηση και κάθε επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον τομέα της ενέργειας.

Για να βάλουν το νέο τους σχέδιο σε εφαρμογή και να αποδείξουν ότι υπάρχουν πραγματικές λύσεις και ότι δεν χρειαζέται το πετρέλαιο -που μας επιβάλλεται- ως η κυρίαρχη επιλογή για να ζεσταθούμε, οι φορείς της Greenpeace επέλεξαν να αναβαθμίσουν ενεργειακά το δημοτικό σχολείο στους Στρόπωνες Εύβοιας. «Έχουμε πολλή δουλειά, αλλά με τη δική σας βοήθεια θα το κάνουμε ‘κουκλί’ (άλλωστε είναι ένα πολύ όμορφο κτίριο). Θα ξεκινήσουμε από την εξωτερική θερμομόνωση και την μόνωση της σκεπής, θα αλλάξουμε τον λέβητα πετρελαίου με υπερσύγχρονο λέβητα πέλλετς (συν δωρεάν καύσιμο για ένα χρόνο), θα αλλάξουμε τα παλιά κουφώματα με νέα (με θερμοδιακοπή) και θα βάλουμε διπλά τζάμια (low-e). Φυσικά θα εκδώσουμε ενεργειακό πιστοποιητικό, αφού προχωρήσουμε σε ενεργειακή επιθεώρηση πριν και μετά τις παρεμβάσεις!» δήλωσαν οι φορείς.

Πως μπορεί να βοηθήσει κανείς;
«Να ξέρετε ότι κάθε ποσό θα είναι εξίσου σημαντικό για να καταφέρουμε να είμαστε στην ώρα μας. Για κάθε ποσό, υπάρχει και ένα αναμνηστικό από εμάς και τους κατοίκους του χωριού, για να σας θυμίζει αυτά που θα καταφέρουμε όλοι μαζί!».

Περισσότερες πληροφορίες στο www.sxoleiomas.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...