Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2013

Πρωτότυπη διαμαρτυρία της Greenpeace στην Πολωνία

Περίπου 40 ακτιβιστές της Greenpeace ανέβηκαν στη στέγη του κτιρίου του πολωνικού υπουργείου Οικονομίας τα ξημερώματα σήμερα, ημέρα διεξαγωγής μιας αμφιλεγόμενης "διεθνούς διάσκεψης για τον άνθρακα", στο περιθώριο της διάσκεψης του ΟΗΕ για το κλίμα, που πραγματοποιείται στη Βαρσοβία.


Ένα τεράστιο πανό με τα χρώματα της πολωνικής σημαίας (λευκό και κόκκινο) το οποίο έγραφε: "Ποιος κυβερνά την Πολωνία, η βιομηχανία του άνθρακα ή ο λαός;" είχε αναρτηθεί στην πρόσοψη του κτιρίου, ενώ οι ακτιβιστές της Greenpeace στη στέγη του κτιρίου κρατούσαν σημαίες διαφόρων χωρών, όπως του Καναδά, των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας, της Βρετανίας, της Γερμανίας, της Βραζιλίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Η "διεθνής διάσκεψη για τον άνθρακα και το κλίμα" οργανώνεται από τη διεθνή ένωση άνθρακα, στις 18 και 19 Νοεμβρίου με θέμα "Τεχνολογίες για έναν καθαρό άνθρακα, ευκαιρίες και καινοτομίες".

Στη διάσκεψη αυτή συμμετέχουν αντιπρόσωποι των μεγαλύτερων βιομηχανιών του κόσμο στους τομείς του άνθρακα και της ενέργειας καθώς επίσης αντιπρόσωποι των καταναλωτριών βιομηχανιών άνθρακα.

Εντός της ημέρας αναμένεται να πραγματοποιηθεί μια ακόμα διαμαρτυρία μπροστά από το υπουργείο Οικονομίας με πρωτοβουλία των περιβαλλοντικών οργανώσεων.

Περίπου το 95% του ηλεκτρικού ρεύματος στην Πολωνία παράγεται από τις βιομηχανίες άνθρακα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...