Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Εκπαιδευτική Επίσκεψη σε Φωτοβολταϊκό Πάρκο


Την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013 η Σχολή Μηχανικών του Mediterranean College πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη σε συνεργαζόμενο Φωτοβολταϊκό Πάρκο στην περιοχή της Βοιωτίας. 

Στόχος της επίσκεψης ήταν η απόκτηση βασικών γνώσεων σχετικά με την εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών Σταθμών και η σύνδεση της εφαρμοστέας διαδικασίας με το θεωρητικό υπόβαθρο που διαθέτουν οι φοιτητές.

Οι εκπαιδευτές παρουσίασαν αναλυτικά την τεχνολογία των Φωτοβολταϊκών Σταθμών ενώ οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν επί τόπου πάνω στις δοκιμές που απαιτούνται. Ακόμα, ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στη λειτουργία των Σταθμών με έμφαση στις κρίσιμες για το σχεδιασμό διαφοροποιήσεις που παρουσιάζουν μεταξύ τους. Οι τεχνικές και λειτουργικές διαδικασίες οι οποίες αναλύθηκαν, έδωσαν στους συμμετέχοντες φοιτητές την πλήρη εικόνα των συστημάτων και την δυνατότητα να γνωρίζουν λεπτομερώς την τεχνολογία πίσω από μία άρτια φωτοβολταϊκή εγκατάσταση, ξεκινώντας από τη θεωρία και καταλήγοντας στην κατασκευή.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη ολοκληρώθηκε με γεύμα και συζήτηση στο πανέμορφο χωριό της Αράχωβας όπου οι φοιτητές είχαν την δυνατότητα να συζητήσουν με τους υπεύθυνους του χώρου και τους καθηγητές τους αποκομίζοντας περαιτέρω πληροφορίες και γνώσεις.

Η επίσκεψη Φωτοβολταϊκό Πάρκο σε συνδυασμό με την επί τόπου ξενάγηση στο έργο προσέφερε στους φοιτητές όχι μόνο την γνώση αλλά κυρίως την πολύτιμη εμπειρία της επαφής με το πεδίο και τους επαγγελματίες του χώρου.

Για περισσότερες πληροφορίες: Mediterranean College, Πελλήνης 8 & Πατησίων 107, Αθήνα, τηλ. 210 8899 600, www.medcollege.edu.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...