Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Σε φιάσκο εξελίσσεται η Διάσκεψη για το κλίμα στη Βαρσοβία

Γιατί η Greenpeace, η Oxfam, η Confederation and Friends of the Earth, η WWF, και η ActionAid αποχώρησαν καταγγέλλοντας


Έξι διεθνείς περιβαλλοντικές οργανώσεις ανακοίνωσαν ότι σταματούν να παρακολουθούν τις διαβουλεύσεις της Διάσκεψης του ΟΗΕ για το Κλίμα που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Βαρσοβία από τις 11 Νοεμβρίου, καθώς οι διαπραγματεύσεις “αποτελούν φιάσκο”.


Μεταξύ των οργανώσεων που αποφάσισαν να παραιτηθούν από τις συνομιλίες βρίσκονται ηχηρά ονόματα όπως η Greenpeace, η Oxfam, η Confederation and Friends of the Earth, η WWF, και η ActionAid. “Η Διάσκεψη για το Κλίμα που θα έπρεπε να μας βοηθήσει να προχωρήσουμε προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον δεν έχει λάβει μέχρι την προτελευταία μέρα καμία απόφαση”, αναφέρουν στις δηλώσεις τους.

Οι συνομιλίες που τελειώνουν στις 22 Νοεμβρίου έχουν ως σκοπό να διαμορφώσουν μια παγκόσμια συμφωνία, έναν κοινό τόπο δράσης ενάντια στην κλιματική αλλαγή έως το 2015.

Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν η συμφωνία που οι οργανώσεις προσπαθούν να επιτύχουν στις δύο τελευταίες διασκέψεις, θα αργήσει πολύ ακόμα να πραγματοποιηθεί.

Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις παραδοσιακά δεν λαμβάνουν μέρος στις αποφάσεις αλλά δίνουν το “παρών” ως σύμβουλοι και παρατηρητές.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...