Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

«Έφυγε» ο Κ. Σπανόπουλος, ιστορικό στέλεχος του πράσινου κινήματος

O K. Σπανόπουλος στο κέντρο του πάνελ σε ομιλία σον "επικοινωνία 94FM" για τις νομαρχιακές εκλογές του 2006

Μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες του οικολογικού κινήματος στη χώρα μας, έφυγε από τη ζωή. Ο Κώστας Σπανόπουλος ήταν «αθόρυβος» αλλά ιδιαίτερα δημιουργικός, για πολλά χρόνια.
 

"Οι Οικολόγοι Πράσινοι πενθούν μαζί με τους οικείους του την απώλεια του ιστορικού στελέχους της οικολογίας και του ειρηνιστικού κινήματος Κωστή Σπανόπουλου. Ο Κωστής Σπανόπουλος διετέλεσε μέλος της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη, στέλεχος της Αδέσμευτης Κίνησης Ειρήνης και του αντιπυρηνικού κινήματος, που συμμετείχε από την πρώτη στιγμή στη συγκρότηση των Οικολόγων Εναλλακτικών το 1988 καθώς και στην κοινοβουλευτική τους στήριξη.

Διετέλεσε υπεύθυνος σύνταξης της εφημερίδας «Πράσινη Πολιτική». Από τους Οικολόγους Πράσινους είχε υποστηριχτεί το 2006 η υποψηφιότητά του ως υπερνομάρχης Αττικής. «Ως συγγραφέας και δημοσιογράφος ο Κωστής Σπανόπουλος προσέφερε σημαντικά στον πολιτισμό, την τοπική ιστορία, τη βιομηχανική κληρονομιά, την οικολογία και τις εναλλακτικές λύσεις, που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Η κηδεία του γίνεται αύριο Πέμπτη 21.11 στις 3 μ.μ. στο Ν. Ψυχικό, όπου έζησε και έδρασε ο Κωστής. Οι Οικολόγοι Πράσινοι ως ένδειξη τιμής και ως δέσμευση να υλοποιήσουν και τα δικά του οράματα, αντί στεφάνου, θα καταθέσουν 300 ευρώ στο Πράσινο Ινστιτούτο".

1 σχόλιο:

  1. Μαρίνα Δίζη - Πατσουρέα22 Νοεμβρίου 2013 στις 9:55 π.μ.

    Ευχαριστούμε για τη δημοσίευση. Θα ήταν καλύτερα να υπήρχε και κάποια ομιλία εκπροσώπου των Οικολόγων Πρασίνων στην κηδεία. Νομίζω ότι του το χρωστούσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...