Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

H Air Liquide παρείχε ηλεκτρική ενέργεια στον πιο μεγάλο στόλο πράσινων περονοφόρων ανυψωτών (κλαρκ) του Καναδά


Η Air Liquide υπέγραψε πρόσφατα σύμβαση για την παροχή υδρογόνου,  σταθμών ανεφοδιασμού και υποδομής για τον  νέο στόλο των «πράσινων» κλαρκ της Walmart στο νέο κέντρο διανομής της εταιρείας, το οποίο βρίσκεται στον Καναδά.
Ο συγκεκριμένος στόλος διαθέτει τη μεγαλύτερη βάση κλάρκ τεχνολογίας υδρογόνου στον Καναδά, ενώ αποτελεί  την πρώτη εμπορική σύμβαση στην χώρα στον τομέα της παροχής ενέργειας από υδρογόνο. Επίσης είναι ο  πρώτος στόλος στο είδος του, ο οποίος ανεφοδιάζεται από τον Όμιλο της Air Liquide.
Η Air Liquide  θα σχεδιάσει μια ειδική λύση για το χειρισμό υλικών. Θα ενσωματώσει τους διανομείς υδρογόνου εσωτερικής χρήσης, οι οποίοι βρίσκονται σε όλο το κέντρο διανομής της Walmart στον Καναδά. Αυτοί οι διανομείς θα έχουν την δυνατότητα να παρέχουν συνολικά πάνω από 100 kg ανά ημέρα και θα ανεφοδιάζουν τα οχήματα σε λιγότερο από 2 λεπτά. Αυτός ο γρήγορος ανεφοδιασμός ισοδυναμεί με μία σημαντική αύξηση παραγωγικότητας  συγκριτικά με την διαδικασία αλλαγής μπαταρίας για τα ηλεκτρικά κλαρκ. Η Air Liquide θα παρέχει επίσης το υδρογόνο το οποίο παράγεται στον Καναδά, χρησιμοποιώντας 98% των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως για παράδειγμα η υδροηλεκτρική ενέργεια.
Η συγκεκριμένη εφαρμογή παρουσιάζει σημαντική εξέλιξη σε ότι αφορά τις τεχνολογίες υδρογόνου.  Τα κλαρκ όχι μόνο δεν παράγουν αέρια θερμοκηπίου, αλλά προσφέρουν αύξηση της παραγωγικότητας κατά 2%, σε σύγκριση με τα αντίστοιχα οχήματα που λειτουργούν με μπαταρία.
Μέχρι σήμερα, έχουν εγκατασταθεί περισσότεροι από σαράντα πέντε σταθμοί ανεφοδιασμού υδρογόνου της Air Liquide ανά τον κόσμο. Άλλα προγράμματα στον Καναδά χρηματοδοτούμενα από το δημόσιο περιλαμβάνουν πιλοτικά έργα των αεροδρομίων του Vancouver και του Montreal, και τον σταθμό Whistler, που διατηρεί στόλο 20 λεωφορείων υδρογόνου της BC Transit σε λειτουργία. Στην Κορέα, έχει ήδη ξεκινήσει η λειτουργία δυο νέων σταθμών ανεφοδιασμού του υδρογόνου αποκλειστικά για αυτοκίνητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...