Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Ημερίδα: «Διαχείριση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου. Ευκαιρίες για προστιθέμενη αξία στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα»

Association of National Olympic Committees.Image via Wikipedia
 «Διαχείριση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου. Ευκαιρίες για προστιθέμενη αξία στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα», 22 Ιουλίου, 14:30-19:30, ξενοδοχείο CIVITEL Olympic (Παράδεισος Αμαρουσίου, ΑΘΗΝΑ).

Το CO2 στη γεωργία, δεσμεύεται με τη φωτοσύνθεση που κάνουν τα φυτά, οπότε αποθηκεύεται στο ξύλο, στο έδαφος και στα γεωργικά προϊόντα. Αλλά η γεωργική παραγωγή ελευθερώνει CO2 στην ατμόσφαιρα. Οι πηγές παραγωγής CO2 στη γεωργία είναι η κατανάλωση καυσίμων, η χρήση συνθετικών αζωτούχων λιπασμάτων, οι καύσεις των υπολειμμάτων των καλλιεργειών, οι μεταφορές, η κτηνοτροφία (μεθάνιο) κλπ.

Μεταξύ «αποθήκευσης» ή «παραγωγής», στην Ελλάδα μπορούμε να «αποθηκεύουμε» και να «προικίσουμε» τα προϊόντα μας με μια επιπλέον ενίσχυση για το «κοινωνικό έργο» της αύξησης της αποθηκευτικής ικανότητας των καλλιεργειών τους σε διοξείδιο.

Κόστος: 100,00 €, Τηλ. 210 6142550

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...