Image via Wikipedia
«Διαχείριση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου. Ευκαιρίες για προστιθέμενη αξία στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα», 22 Ιουλίου, 14:30-19:30, ξενοδοχείο CIVITEL Olympic (Παράδεισος Αμαρουσίου, ΑΘΗΝΑ).Το CO2 στη γεωργία, δεσμεύεται με τη φωτοσύνθεση που κάνουν τα φυτά, οπότε αποθηκεύεται στο ξύλο, στο έδαφος και στα γεωργικά προϊόντα. Αλλά η γεωργική παραγωγή ελευθερώνει CO2 στην ατμόσφαιρα. Οι πηγές παραγωγής CO2 στη γεωργία είναι η κατανάλωση καυσίμων, η χρήση συνθετικών αζωτούχων λιπασμάτων, οι καύσεις των υπολειμμάτων των καλλιεργειών, οι μεταφορές, η κτηνοτροφία (μεθάνιο) κλπ.
Μεταξύ «αποθήκευσης» ή «παραγωγής», στην Ελλάδα μπορούμε να «αποθηκεύουμε» και να «προικίσουμε» τα προϊόντα μας με μια επιπλέον ενίσχυση για το «κοινωνικό έργο» της αύξησης της αποθηκευτικής ικανότητας των καλλιεργειών τους σε διοξείδιο.
Κόστος: 100,00 €, Τηλ. 210 6142550
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!