Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

ΠΑΣΟΚ κατά Ψωμιάδη και Μπιρμπίλη για την καύση απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ

«Νίκη των θεσμικών φορέων και της κοινωνίας της πόλης» χαρακτήρισε η νομαρχιακή επιτροπή ΠΑΣΟΚ Α' και Β' Θεσσαλονίκης, με ανακοίνωση της, την «υποχώρηση» του Π. Ψωμιάδη σχετικά με την αδειοδότηση της μονάδας του ΤΙΤΑΝ για καύση απορριμμάτων, ενώ παράλληλα έβαλλε και κατά των θέσεων της υπουργού Περιβάλλοντος,Τίνα Μπιρμπίλη.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της νομαρχιακής επιτροπής ΠΑΣΟΚ Α' και Β' Θεσσαλονίκης:

Σε άτακτη υποχώρηση οδηγήθηκε με βάση τις σημερινές δηλώσεις του ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης αναγγέλλοντας την προσωρινή ανάκληση της απόφασης για αδειοδότηση της μονάδας του ΤΙΤΑΝ η οποία επέτρεπε την καύση επικίνδυνων για την υγεία απορριμμάτων (πλαστικά θερμοκηπίων ,υποπροϊόντα πετρελαιοειδών ,διάφορα πλαστικά ,χαλασμένα λάστιχα αυτοκινήτων). Χαιρετίζουμε την νίκη την οποία πέτυχε η συνολική αντίδραση θεσμικών φορέων και κοινωνίας της πόλης και ειδικότερα των δυτικών περιοχών (νομαρχιακοί σύμβουλοι, δήμαρχοι δυτικής Θεσσαλονίκης, οικολογικές οργανώσεις και απλοί πολίτες).
Πιστεύουμε ότι αυτό είναι το πρώτο βήμα που θα οδηγήσει στην οριστική ανάκληση της απόφασης προς όφελος της Πόλης και της ποιότητας της υγείας των πολιτών.
Τέλος οι αναφορές και αποφάσεις κυβερνητικών στελεχών σχετικά με παρεμφερή θέματα χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τις απόψεις των τοπικών φορέων, επιστημονικά δεδομένα καθώς και την ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης μονάδος(ΤΙΤΑΝ) η οποία :
1. εφάπτεται του πολεοδομικού συγκροτήματος
2. την παλαιότητα του εργοστασίου
3. την ανεπάρκεια της συγκεκριμένης μελέτης και
4. την έλλειψη συγκροτημένων μηχανισμών ελέγχου και παρακολούθησης των εκπομπών του εργοστασίου
Θα μας βρουν απέναντι τους μαζί με όλη την τοπική κοινωνία.
Ο λαός της Θεσσαλονίκης και της κεντρικής Μακεδονίας θα βάλει οριστικά τέλος στην εξυπηρέτηση συμφερόντων με τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...