Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013

Υπό κράτηση δέκα ακτιβιστές της Greenpeace στη Ρωσία

Το δικαστήριο του Μούρμανσκ, διέταξε την κράτησή τους για δύο μήνες - Κινδυνεύουν με 15 χρόνια κάθειρξη για «πειρατεία» - Άλλοι τρεις ακτιβιστές θα κρατηθούν για 3 μέρες, ενώ η τύχη των υπόλοιπων 17 ατόμων δεν έχει ακόμη καθοριστεί


Δικαστήριο της βορειοδυτικής Ρωσίας διέταξε την προσωρινή κράτηση για δύο μήνες δέκα ακτιβιστών της Greenpeace, Ρώσων και ξένων υπηκόων, οι οποίοι κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε 15ετή κάθειρξη για «πειρατεία» λόγω της διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στη ρωσική εξέδρα άντλησης πετρελαίου Prirazlomnaya στην Αρκτική. 

Άλλοι τρεις ακτιβιστές της οικολογικής οργάνωσης προφυλακίστηκαν έως την Κυριακή, ενώ η τύχη των υπόλοιπων 17 ατόμων που επέβαιναν στο παγοθραυστικό Arctic Sunrise της Greenpeace δεν έχει ακόμη καθοριστεί.

Το δικαστήριο του Μούρμανσκ αρνήθηκε να ορίσει εγγύηση για την απελευθέρωση των ακτιβιστών.

Ανάμεσα στους προφυλακισθέντες βρίσκεται ο κυβερνήτης του Arctic Sunrise, ο Αμερικανός Πίτερ Γουίλκοξ, ο οποίος ήταν επίσης ο κυβερνήτης του Rainbow Warrior, ενός άλλου πλοίου της μη κυβερνητικής οργάνωσης, το οποίο βύθισαν το 1985 οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες.

Επίσης, παρατάθηκε κατά 72 ώρες η προσωρινή κράτηση ενός εκπροσώπου της Greenpeace International, του Σουηδού Ντμίτρι Λιτβίνοφ.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...