Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Η ανακύκλωση Θεσσαλονίκης στη ΔΕΘ!

Με τη συμμετοχή πλήθους επισκεπτών από τη Θεσσαλονίκη αλλά και όλη την Ελλάδα στο ειδικό περίπτερο του Δήμου Θεσσαλονίκης για την Ανακύκλωση και την Καθαριότητα, ολοκληρώθηκε ο κύκλος δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια λειτουργίας της 78 ης ΔΕΘ.


Στο ειδικό περίπτερο, με την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), έγινε η παρουσίαση όλου του θεματικού έργου και οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για τα προγράμματα Ανακύκλωσης- Καθαριότητας που εφαρμόζονται και για τα αποτελέσματα τους. Παράλληλα, μέσα από εκπαιδευτικά παιχνίδια γνώσεων και προωθητικές ενέργειες ενημερώθηκαν για την ορθή χρήση του μπλε κάδου και την ανακύκλωση συσκευών, κερδίζοντας συμβολικά δώρα. Επίσης, διανεμήθηκε σε 20.000 ενδιαφερόμενους όλο το πληροφοριακό, χρηστικό υλικό του Δήμου και των Εταιρειών Ανακύκλωσης και μοιράστηκαν τσάντες ανακύκλωσης.

«Η αθρόα προσέλευση επισκεπτών από όλη την Ελλάδα στο περίπτερο του Δήμου Θεσσαλονίκης για την Ανακύκλωση και την Καθαριότητα ήταν μία ακόμη απόδειξη αναγνώρισης του έργου που επιτελείται, ενώ επαναβεβαιώθηκε η θέση μας ότι ο ενημερωμένος πολίτης μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά και ενεργά στην προσπάθεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την προστασία του περιβάλλοντος και για καθαρές πόλεις», τόνισε ο Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας και Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, Θανάσης Παππάς.

Ακόμη, συμπλήρωσε  ότι «η συμμετοχή μας στη ΔΕΘ σηματοδότησε την έναρξη του προγράμματος δράσεων σε όλη την πόλη, το επόμενο διάστημα, σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους, σε σχολικά συγκροτήματα σε συνεργασία με τις δημοτικές κοινότητες και άλλους φορείς με τη συμμετοχή ενεργών πολιτών. Ο στόχος παραμένει και είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών μικρών και μεγάλων σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, η συλλογική συμμετοχή στα προγράμματα ανακύκλωσης και η αλλαγή του τρόπου σκέψης για την καθημερινή απόρριψη και διαχείριση των απορριμμάτων» Στις ενημερωτικές δράσεις στην 78η ΔΕΘ συμμετείχαν, επίσης, η εταιρεία Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. και δίκτυο συνεργατών.                              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...