Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

“Avatar 2”: «Περιβαλλοντική αποστολή» στα βάθη των ωκεανών

Στην Τάφρο των Μαριάνων, τη βαθύτερη γνωστή τοποθεσία των ωκεανών, σχεδιάζει να «ταξιδέψει» σύντομα ο διάσημος σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον, στο πλαίσιο των προετοιμασιών για τα γυρίσματα της συνέχειας του “Avatar”.

Έχει μάλιστα ήδη αναθέσει σε Αυστραλούς μηχανικούς την κατασκευή ειδικού διθέσιου βαθυσκάφους, το οποίο θα εξοπλίσει με κάμερες τελευταίας τεχνολογίας ώστε να φέρει σε πέρας το παράτολμο αυτό εγχείρημα.

Στόχος του Κάμερον είναι, όπως λέει, να ευαισθητοποιήσει την Κοινή Γνώμη γύρω από το ζήτημα της μόλυνσης του περιβάλλοντος. Για τον ίδιο λόγο καταδύθηκε μόλις τον περασμένο μήνα στα 1.500 μέτρα, στη βαθύτερη λίμνη του κόσμου, τη Βαϊκάλη στη Σιβηρία. Στα τέλη του μήνα αναμένεται να επισκεφθεί την πετρελαιοφόρο άμμο, στην Αλμπέρτα, κατόπιν πρόσκλησης του πρωθυπουργού της καναδικής επαρχίας. Ο σκηνοθέτης, που γεννήθηκε στον Καναδά, επέκρινε πρόσφατα την κυβέρνηση της χώρας γι’ αυτό το «στίγμα», όπως είπε, στο περιβαλλοντικό μητρώο της. Η εξόρυξη και η παραγωγή πετρελαίου από την πετρελαιοφόρο πίσσα εκτιμάται πως παράγει έως και τετραπλάσια ποσότητα αερίων του θερμοκηπίου σε σχέση με την εξόρυξη πετρελαίου από συμβατικές πηγές.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...