Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Πρεμιέρα κυνηγιού με διαμαρτυρίες

Σοβαρό κίνδυνο εξαφάνισης αντιμετωπίζει η παγκοσμίως απειλούμενη νανόχηνα από τη θήρα. Κι αυτό διότι μια... εξαδέλφη της, η οποία ανήκει στα θηρεύσιμα είδη, η ασπρομέτωπη χήνα, της μοιάζει τόσο πολύ που ξεγελά τους έντιμους κυνηγούς.

Η ομοιότητά τους όμως αποτελεί και εξαιρετικό άλλοθι για τους λαθροθήρες. Αλλά δεν είναι μόνο η νανόχηνα που απειλείται. Το παράνομο κυνήγι απειλεί επίσης την καλημάνα, την πετροπέρδικα, τον καπακλή και το τρυγόνι

Γι΄ αυτό οι περιβαλλοντικές οργανώσεις έχουν πάρει τα... όπλα τους. Την ίδια στιγμή που οι 230.000 έλληνες κυνηγοί γυαλίζουν τα δίκαννά τους, καθώς σήμερα ξεκινά επισήμως η θήρα, τα στελέχη των οργανώσεων εμφανίζονται απογοητευμένα από τη νέα ρυθμιστική απόφαση για το κυνήγι που υπεγράφη προ ημερών από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Θ. Μωραΐτη. «Οι εξαγγελίες του υπουργείου για επίλυση των νομικών κωλυμάτων σε σχέση με τις ευρωπαϊκές οδηγίες και τη δημιουργία ενός νέου θεσμικού πλαισίου για το κυνήγι πριν από την έκδοση της εφετινής απόφασηςδεν υλοποιήθηκαν ποτέ» λέει η υπεύθυνη Πολιτικής Περιβάλλοντος της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας κυρία Μαλαμώ Κορμπέτη . Οπως επισημαίνει, η νέα ρυθμιστική απόφαση αποτελεί καρμπόν της περσινής, καθώς οι επί σειράν ετών πάγιες, επιστημονικά τεκμηριωμένες προτάσεις της Ορνιθολογικής και των υπόλοιπων περιβαλλοντικών οργανώσεων δεν ελήφθησαν υπόψη από το νέο υπουργείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...