Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

Ρύπανση του Πηνειού από βιομηχανία


Εκτεταμένη ρύπανση του Πηνειού λίγο έξω από την Λάρισα, εντοπίστηκε χθες το απόγευμα, μεταξύ των οικισμών Κουλουρίου και Δασοχωρίου, από κατοίκους της περιοχής οι οποίοι και ειδοποίησαν τους αρμοδίους.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε μία ελαιώδης παχύρευστη ουσία η οποία είχε έντονη οσμή και έμοιαζε στην όψη και στην υφή με πετρελαϊκό προϊόν.

Στο χώρο, εκτός από κατοίκους των οικισμών, έφθασε και κλιμάκιο της Νομαρχίας καθώς και εκπρόσωποι της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Πολίτες σε δράση».

Στην προσπάθεια αναζήτησης της πηγής της ρύπανσης οι εκπρόσωποι της περιβαλλοντικής οργάνωσης ενημέρωσαν και τον στρατό, προκειμένου να εξετάσει την πιθανότητα η ρύπανση να προέρχεται από διαρροή αγωγού καυσίμων της δικαιοδοσίας του.

Τελικά εντοπίστηκε συγκεκριμένος αγωγός ο οποίος ανήκε σε παρακείμενη βιομηχανία επεξεργασίας ζωικού λίπους και αποτελούσε την έξοδο του βιολογικού καθαρισμού, γεγονός που παραπέμπει σε σκόπιμη ρύπανση και όχι σε ατύχημα.

Στον χώρο κλήθηκε με καθυστέρηση και η Αστυνομία, καθώς η παράβαση εμπίπτει στην αυτόφωρη διαδικασία, αλλά μέχρι να φθάσει οι υπεύθυνοι της ρύπανσης είχαν φύγει κλείνοντας το εργοστάσιο.

Δείγματα από την ουσία πήρε και ο στρατός προκειμένου να τα εξετάσει ενώ η Νομαρχία Λάρισας, δια των αρμοδίων υπηρεσιών της συντάσσει την σχετική έκθεση προκείμενου από Δευτέρα να υποβληθούν στον ρυπαντή τα πρόστιμα που προβλέπονται από την νομοθεσία.

Ο ρυπαντής πάντως απέδωσε σε αμέλεια το θέμα και ενεργοποίησε υπαλλήλους του προκειμένου να συμβάλουν στον καθαρισμό του Πηνειού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...