Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Όλα ανοιχτά για τη δόμηση σε περιοχές Natura

Δεν απέκλεισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αλλαγές στο νομοσχέδιο για τη βιοποικιλότητα και ειδικά στις προβλέψεις για τη δόμηση στις προστατευόμενες περιοχές που ανήκουν στο δίκτυο Natura

Σημειώνεται ότι το νομοσχέδιο που κατέθεσε το υπουργείο Περιβάλλοντος προβλέπει την αυστηροποίηση των όρων, ώστε δικαίωμα δόμησης να έχουν μόνον όσα αγροτεμάχια έχουν εμβαδόν τουλάχιστον 10 στρεμμάτων.

Αυτές οι διατάξεις προκάλεσαν, όμως, την αντίδραση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που φέρεται να έχουν διαμηνύσει ότι θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο.

"Είναι υπό συζήτηση το τελικό κείμενο", ανέφερε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. "Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας", πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το αν η στάση των διαφωνούντων βουλευτών αποτελεί "ανταρσία", ο Γ. Πεταλωτής υποστήριξε ότι δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα, καθώς και ότι οι βουλευτές "έχουν τις απόψεις τους".

Σε ανακοίνωση του Τομέα Οικολογίας και Πράσινων Πολιτικών της Δημοκρατικής Αριστεράς σε σχέση με την πρόταση για την αύξηση της αρτιότητας σε προστατευόμενες περιοχές, τονίζονται τα εξής:

"Εκφράζουμε την επί της αρχής συμφωνία μας με την πρόταση για αύξηση της αρτιότητας σε προστατευόμενες περιοχές από 4 σε 10 στρέμματα, θεωρώντας ότι πρόκειται για το πρώτο βήμα έως το επόμενο που είναι η πλήρης κατάργηση της εκτός σχεδίου «νόμιμης» δόμησης".

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...