Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Επιδρομή οπλοφόρων κουκουλοφόρων στον Αμβρακικό

Της Gold Finger
Εάν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που τα έχουν πάρει στο κρανίο με την Τίνα Μπιρμπίλη, είχαν πράγματι άποψη και δεν ήταν ημιμαθείς, θα μπορούσαν να την «κολλήσουν στον τοίχο», υπογράφοντας όλοι μαζί μια ερώτηση … Ποιος έχει την ευθύνη για τη φύλαξη των Προστατευόμενων Περιοχών της χώρας και γιατί η μια υπηρεσία ρίχνει το μπαλάκι στην άλλη…
Εάν είχαν άποψη θα κατακεραύνωναν τους «οικονολάγνους» προβάλλοντας στο Κοινοβούλιο την καταγγελία της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας για τους κουκουλοφόρους(βλέπε φωτό) που λυμαίνονται τον Αμβρακικό Κόλπο, περιοχή ενταγμένη στο δίκτυο Natura 2000 που προστατεύεται και από τη συνθήκη Ramsar.
Αλλά βλέπετε η τήρηση του νόμου δεν τους αφορά, αφού οι φαλαρίδες και οι αργυροπελεκάνοι απέχουν συστηματικά από την εκλογική διαδικασία..
Ιδού η καταγγελία:
«Πέντε βάρκες με μηχανές κυνηγούσαν παράνομα για μιάμιση ώρα στο πυρήνα του Εθνικού Πάρκου, όπου απαγορεύεται αυστηρά το κυνήγι. Στις βάρκες επέβαιναν εννέα άτομα, τα περισσότερα από τα οποία φορούσαν κουκούλες που κάλυπταν πλήρως τα πρόσωπά τους, ώστε να μην είναι δυνατή η αναγνώρισή τους.
Κατά τη σοβαρή αυτή επιδρομή θανατώθηκαν τουλάχιστον πενήντα Φαλαρίδες. Λόγω της όχλησης που προκλήθηκε από τους λαθροθήρες, οι Αργυροπελεκάνοι, είδος παγκοσμίως απειλούμενο, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν προσωρινά τις θέσεις όπου φωλιάζουν, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την αναπαραγωγή του είδους για φέτος.
Η λαθροθηρία τέτοιου επιπέδου σχετίζεται με το παράνομο εμπόριο άγριων πουλιών στις ταβέρνες της περιοχής, ενώ τα δίκτυα αυτά έχουν χαρακτηριστικά και συμπεριφορά οργανωμένου εγκλήματος.
Η κατάσταση που επικρατεί στο Εθνικό Πάρκο είναι απαράδεκτη και το περιστατικό εκθέτει όλους τους αρμόδιους φορείς οι οποίοι απουσιάζουν καθημερινά από τη φύλαξη του Πάρκου.
Μάρτυρες της επιδρομής των οπλοφόρων κουκουλοφόρων ήταν επίσης αστυνομικοί και μέλη του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου και του Συνεταιρισμού Αλιέων.
Επιβάλλεται, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, να αναλάβουν άμεσα την ευθύνη και να επιλύσει το πρόβλημα της φύλαξης στις Προστατευόμενες Περιοχές της χώρας. Δεν μπορούμε πια να παρακολουθούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες να ‘πετούν το μπαλάκι’ η μία στην άλλη ενώ οι λαθροθήρες αλωνίζουν απροκάλυπτα σε ένα από τους σημαντικότερους υγρότοπους της Ελλάδας. Επιβάλλεται άμεσα συντονισμός όλων των υπηρεσιών και πολιτική βούληση από τις κεντρικές δομές του κράτους». topontiki.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...