Τρίτη 26 Απριλίου 2011

ΣΥΝ: «Καταργείστε την πυρηνική ενέργεια»

Nuclear power plant "Kernkraftwerk Emslan...Image by flokru via FlickrΈκκληση για την κατάργηση των πυρηνικών απηύθυνε ο ΣΥΝ, με ανακοίνωση που εξέδωσε:
«Εκφράζουμε τη βαθειά θλίψη μας βλέποντας τις εικόνες που έρχονται από την Ιαπωνία. Ταυτόχρονα, οι εξελίξεις που ακολούθησαν στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα δείχνουν ότι και τα ισχυρότερα μέτρα ασφαλείας δεν επαρκούν, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, με βαρύτατες συνέπειες.

Ο Ιαπωνικός λαός, που είχε ήδη υποφέρει από τις καταστροφές της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, υφίσταται τώρα τη νέα καταστροφή. Και παρότι είναι δύσκολο ομολογουμένως, να βρεθούν λέξεις, εκφράζουμε την ολόθερμη αλληλεγγύη μας εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Τα μαθήματα από τη Φουκουσίμα είναι σαφή. Οι υπεύθυνοι άνθρωποι στις πέντε ηπείρους πρέπει να απαιτήσουν:

- Καταργείστε την πυρηνική ενέργεια
- Ο Τομέας της ενέργειας να είναι κάτω από δημόσιο έλεγχο και να μην παραμείνει ιδιωτικός.
- Απαγορεύονται όλα τα πυρηνικά όπλα.

Ενώνουμε τη φωνή μας, με την πρόσκληση να γίνει η 26 Απρίλη 2011 (25η επέτειος της πυρηνικής καταστροφής του Τσερνομπίλ), «Ευρωπαϊκή Αντιπυρηνική Ημέρα».

Το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς δεσμεύεται να υποστηρίξει κάθε προσπάθεια για την απαλλαγή από την πυρηνική ενέργεια το συντομότερο δυνατό».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...