Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Λαγκαδάς: Γεμίζουν στέγες και χωραφια με φωτοβολταϊκά

Ξεκίνησαν εδώ και ένα χρόνο περίπου οι πρώτες επενδύσεις που αφορούν τις εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών συστημάτων σε στέγες σπιτιών και χωράφια στην επαρχία Λαγκαδά, εξασφαλίζοντας άκοπα στους ιδιοκτήτες τους υψηλά εισοδήματα.

«Το κυριότερο κίνητρο για να αποφασίσει να εγκαταστήσει κάποιος φωτοβολταϊκά είναι ο οικονομικός, όμως και τα περιβαλλοντικά οφέλη είναι εξίσου σημαντικά, καθώς πηγή ενέργειας είναι ο ήλιος και δεν υπάρχει επιβάρυνση προς το περιβάλλον» τονίζει η κ. Ειρήνη Λίμου, που η στέγη του σπιτιού της στα Λαγυνά γέμισε με φωτοβολταϊκά.

Φωτοβολταϊκά παντού
Σήμερα, ένα από τα μεγαλύτερα φωτοβολταϊκά πάρκα έχει κατασκευασθεί στην Ασσηρο (1,5 MW), μικρότερης ισχύος σε Χρυσαυγή, Περιβολάκι και Ζαγκλιβέρι, ενώ δεκάδες αιτήσεις αγροτών για φωτοβολταϊκά πάρκα έχουν εγκριθεί σε Δρυμό, Ανοιξιά, Λοφίσκο, Δορκάδα, Ηράκλειο, Νικομηδινό κ.α.
Οσον αφορά τις στέγες, φωτοβολταϊκά είναι εγκατεστημένα σήμερα σε κατοικίες στα Λαγυνά, Χρυσαυγή, Ασσηρο, Κολχικό, Λητή, Γερακαρού, Δρυμό, Μελισσοχώρι, Κριθιά κ.α, εξασφαλίζοντας στους ιδιοκτήτες τους υψηλά εισοδήματα.
lagadas.net

1 σχόλιο:

  1. Είναι πολύ σημαντικά τα βήματα που γίνονται σε σχέση με τα φωτοβολταϊκά στη χώρα μας. Εκτός από όλα τα άλλα καλά που μας προσφέρουν, αν αναπτυχθούν οι εταιρειεσ φωτοβολταικων, θα δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...