Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

ΔΗΜ.ΑΡ: «Να αγωνιστούμε για το τέλος της πυρηνικής εποχής»

«Να αγωνιστούμε για το τέλος της πυρηνικής εποχής» τονίζεται σε ανακοίνωση του Τομέα Πράσινων Πολιτικών και Οικολογίας της Δημοκρατικής Αριστεράς για τις παρενέργειες του σεισμού στην Ιαπωνία




Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

"Συγκλονισμένη η ανθρωπότητα παρακολουθεί την εναγώνια προσπάθεια των Ιαπώνων να αποσοβήσουν την ολέθρια τήξη των πυρηνικών αντιδραστήρων στο εργοστάσιο Φουκουσίμα που επλήγησαν από τον κολοσσιαίο σεισμό που έπληξε την χώρα.

Ο μύθος των ασφαλών εγκαταστάσεων των πυρηνικών εργοστασίων της σεισμογενούς Ιαπωνίας, οι οποίες άντεχαν ακόμη και σε σεισμό 9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος, αποδεικνύοντας ότι καμία πυρηνική εγκατάσταση και ιδιαίτερα σε σεισμογενείς ζώνες, δεν είναι ασφαλής.

Η Δημοκρατική Αριστερά έχει απορρίψει την πυρηνική ενέργεια ως «εναλλακτική» πηγή ενέργειας. Η λύση στο παγκόσμιο ενεργειακό πρόβλημα και την κλιματική αλλαγή είναι η εκμετάλλευση του ανεξάντλητου πλούτου των φυσικών, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ειδικότερα για την περιοχή μας, όπου το διεθνές κατασκευαστικό πυρηνικό λόμπυ έχει σχεδιάσει την κατασκευή πολλών πυρηνικών σταθμών στις γειτονικές μας χώρες, καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία στο πλαίσιο της Ε.Ε. με σκοπό την ακύρωση των πυρηνικών εγκαταστάσεων, ορισμένες από τις οποίες –όπως οι σχεδιαζόμενες στην Τουρκία- έχουν χωροθετηθεί σε εξαιρετικά σεισμογενείς περιοχές. Μετά την υπόθεση του εργοστασίου Φουκουσίμα, η πλήρης αποδέσμευση από την πυρηνική ενέργεια οφείλει να είναι κεντρικός στόχος της Ελλάδας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ολόκληρης της ανθρωπότητας. Είναι πλέον ζήτημα ύψιστης προτεραιότητας για την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής και την επιβίωση του πλανήτη".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...