Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

«Εδώ και τώρα» ρύθμιση για τις ανεξέλεγκτες χωματερές

ΣE καθολική ρύθμιση, προσωρινού χαρακτήρα, των ανεξέλεγκτων χωματερών, θα πρέπει να προβούν οι αρμόδιες αρχές της χώρας, έως ότου οργανωθούν για τη δημιουργία Χώρων Υγειονομικής Ταφής των Αποβλήτων (ΧΥΤΑ), προκειμένου να αποφύγουν νέες επιβαρύνσεις του προϋπολογισμού από πρόστιμο του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Eνωσης (ΔΕΕ).
Αυτό επισημαίνουν έγκυροι κύκλοι, υπενθυμίζοντας ότι στις 28 Δεκεμβρίου 2010 λήγει η προθεσμία που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε επιστολή της προς την ελληνική κυβέρνηση, στην οποία απειλεί με νέα προσφυγή στο ΔΕΕ για μη εκτέλεση απόφασης, με την οποία το Δικαστήριο έχει καταδικάσει την Ελλάδα για παράβαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας στο θέμα των στερεών αποβλήτων.
Σημειώνεται πως μια νέα προσφυγή στο ΔΕΕ θα συνοδεύεται και από προσδιορισμό του ύψος τού κατ'Α αποκοπή προστίμου που πρέπει να επιβληθεί στην Ελλάδα, είτε συμμορφωθεί η χώρα είτε όχι, έως την έκδοση της απόφασης από το Δικαστήριο.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρει πως από τους 54 νομούς της χώρας, οι 14 δεν διαθέτουν ΧΥΤΑ και άλλοι 14 εξυπηρετούνται μόνο μερικώς από ΧΥΤΑ. Ολόκληρες περιφέρειες, επισημαίνει, όπως είναι για παράδειγμα η Πελοπόννησος, δεν διαθέτουν κατάλληλους χώρους διάθεσης των αποβλήτων. ΕΞΠΡΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...