Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Ανταποδοτική ανακύκλωση από το νερό ΖΑΓΟΡΙ

Η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ, με επίκεντρο της φιλοσοφίας της το σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον αναλαμβάνει δράση για ακόμη μια φορά. Στόχος της εταιρείας είναι τόσο η ευαισθητοποίηση για τη φροντίδα του περιβάλλοντος όσο και η εκπαίδευση και συμμετοχή των πολιτών προς αυτόν το σκοπό.
 
Το νερό ΖΑΓΟΡΙ αποτελεί πλέον μέλος του εθνικού Συλλογικού Συστήματος Ανταποδοτικής και Εναλλακτικής Διαχείρισης και Ανακύκλωσης Συσκευασιών και Αποβλήτων «Ανταποδοτική Ανακύκλωση». 
 
Το συγκεκριμένο σύστημα, που είναι εγκεκριμένο από του Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, είναι υπεύθυνο για την οργάνωση και λειτουργία της ανακύκλωσής με ανταποδοτικό χαρακτήρα, ανά την Ελλάδα.Μέσω αυτής της συνεργασίας, το νερό Ζαγόρι στήνει το δικό του περίπτερο ανταποδοτικής ανακύκλωσης, ξεκινώντας από τον τόπο του, την πόλη των Ιωαννίνων. 
 
Δίνει, έτσι, τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να φέρουν προς ανακύκλωση τις συσκευασίες τους, αφήνοντας ο καθένας ξεχωριστά το δικό του «πράσινο» αποτύπωμα. Στο περίπτερο ανταποδοτικής ανακύκλωσης της ΧΗΤΟΣ, το κοινό μπορεί να ανακυκλώνει πλαστικά και γυάλινα μπουκάλια, χάρτινες συσκευασίες, αλουμινένια κουτιά, καθώς και μπαταρίες.
 
Η συγκεκριμένη συνεργασία αποτελεί ένα ακόμα δείγμα περιβαλλοντικής συνείδησης της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ, καθώς εδώ και χρόνια έχει θέσει τις βάσεις για μία φιλικότερη προς το περιβάλλον λειτουργία στις εγκαταστάσεις της. 
 
Συγκεκριμένα, από το 2004 έχει τοποθετήσει συστήματα εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας, έχει επενδύσει σε συστήματα ανακύκλωσης πλαστικού, ξύλου και χαρτιού, ενώ προχώρησε και στην κατάργηση της χρήσης φρέον στα συστήματα κλιματισμού και στα κυκλώματα ψύξης.Η βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας, τόσο σήμερα όσο και στο μέλλον, αποτελεί βασικό μέλημα για το νερό ΖΑΓΟΡΙ, γι’ αυτό και συνεχίζει, με τα μέσα που διαθέτει, να υλοποιεί δράσεις που συμβάλουν σε ένα καλύτερο αύριο για όλους μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...